Bu yazımızda Nisan ayında ikincisi düzenlenen İDA Şeref Kürsüsü’nde onurlandırılan Necla Zarakol’un biyografisini sizlerle paylaşacağız.

Necla Zarakol, 1970 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra 10 yıl TRT Haber Merkezi’nde çalıştı. TRT’den ayrıldıktan sonra bir süre dönemin en yüksek tirajlı yayın organlarından Güneş Gazetesi’nin Ankara ve İstanbul Bürosu’nda görev yaptı.

Gazeteciliği bırakmasının ardından bir holdingin halkla ilişkiler müdürlüğünü üstlenen Zarakol, beş yıl süren bu görevinden ayrılıp İstanbul Televizyonu’na bir süreliğine dışarıdan danışman/yönetmen olarak hizmet verdi ve dönemin büyük reklam şirketlerinden birinde PR Direktörü olarak görev aldı. PR Direktörlüğü görevine devam ettiği sırada TÜSİAD için derneğin resmi yayın organı olan Görüş’ü yayına hazırladı.

Reklam şirketinden ayrılmasının ardından kısa bir süre TÜSİAD’da görev yaptıktan sonra 1992 yılında Zarakol İletişim Hizmetleri’ni kurdu ve Görüş Dergisi’ni de 2004 yılına kadar kendi şirketinde yayınladı.

İletişim sektörünün 45 yılı bulan deneyimli ismi Necla Zarakol, büyük ses getiren topluma fayda ve fark yaratan Kardelenler ve Mavi Bisiklet gibi önemli projelerin hayata geçmesinde öncülük etmiştir.

Necla Zarakol, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA)’nin kurucu üyesi ve ikinci dönem başkanıdır. İlaveten Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nda (TESEV) ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nde (ÖSGD) 3 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nde (TÜHİD) bir dönem Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Meslektaşları arasında, medya ve iş dünyasında saygın ve etkili bir isim olarak anılan Zarakol’un kriz yönetimi konusundaki tecrübesi bugün birçok halkla ilişkiler profesyoneline de yol göstermektedir.

Kaynak için tıklayın
Kaynak için tıklayın