Greenpeace Sosyal Medya’da Nestle’ye cezayı kesti.

100 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren, Türkiye’deki ilk çikolota fabrikasını açan, bünyesinde Nesquik,Nescafe,Maggi gibi markaları barındıran perakende gıda’nın en büyük temsilcilerinden Nestle sosyal medyada çuvalladı.

Nestle’nin başta Kit-Kat gibi ürünlerinde kullandığı Palmiye yağının kullanımı, yağmur ormanlarının verimini düşürürken bir yandan da dünya üzerinde 50 -60 bin tane kalan Orangutanların neslini tüketiyor.

Greenpeace’in daha sonra bir sosyal medya krizine hazırladığı zemin bir videoyu çeşitli medya kanallarında yayımladı.Bu videoda Nestle’yi Kit-Kat’ın ünlü sloganı ‘’have a break’’ üzerinden vurmuş Greenpeace.

Bu noktada Nestle’nin sosyal medya hesabında söz sahibi kişilerin, büyümesi muhtemel bu viral kampanyaya karşı bir önlem alması gerekirken, ‘’ engellenemez sosyal medya hareketi’’yle uğraşma yolunu seçmesi büyük bir hataydı. Nestle, google’a telif haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle bu videoyu kaldırtmak için başvurdu. Google her ne kadar bu durumu onaylasa da video yüzlerce siteye çoktan yayılmıştı.

 

Greenpeace, destekçilerine bu videoyu paylaşma çağrısında bulundu ve Nestle’nin resmi facebook hesabına birçok olumsuz yorum girildi. Nestle ise bu duruma fanların profillerini silme tehdidiyle karşılık verdi. Bir anda patlak veren sosyal medya krizi aşağıdaki resimleri ortaya çıkarttı…

 

Tepkiler üzerine Nestle Ceo’su Peter Brabeck-Letmathe bir bildiri yayınlayarak Nestle’nin bundan sonra ormanların yok edilmesine karşılık bir dizi önlem aldığını belirtti. Bu bildiride ;

Nestle ürünlerinin ormanlara zarar verecek ürünleri üretmeyeceğinin taahhüt

 -Greenpeace ile düzenli toplantılar düzenleneceğinin taahhütü gibi maddeler yer aldı.

Kaynak

Kaynak

Kaynak

Kaynak