Fintech girişimi Revolut, sanal kart evrenine yeni bir tür daha ekledi: online alışverişlerde kullanılabilecek tek kullanımlık sanal kart.

Bu sanal kart her zaman kart ücreti ödeyerek kullandığımız sanal kartlardan farklı olarak yaptığınız her ödemeden sonra kendini imha etme özelliğine sahip. Yani tanıdığınız, güvenilir olduğunu bildiğiniz bir websitesi ya da Spotify gibi aylık üyeliğinizin bulunduğu bir siteden alışveriş yapmıyor, daha önce kullanmadığınız bir siteden alışveriş yapmaya niyetleniyorsanız tam size göre!

Gerçek kart bilgilerinizi girmek istemediğiniz bir alışveriş sitesi için Revolut’tan sanal kart oluşturabilir, ödemeyi yaptıktan sonra kullandığınız kartı sonsuza kadar internetin derinliklerine gönderebilirsiniz. Böylece alışveriş yaptığınız site sizden bir kez daha ödeme çekmek istediğinde işlem hataya düşer.

Ama gerçek bir alışveriş tutkunuysanız da üzülmeyin, çünkü Revolut’un bu kartını bir kez kullandıktan sonra hiç beklemeden yenisini yaratıp, alışverişe devam edebiliyorsunuz. Sadece aylık üye olduğunuz Netflix, Spotify gibi platformlar için kullanamayacağınız bu kart türünü online alışverişlerde dolandırılma ihtimalinizi minimuma düşürmek için güvenle kullanabilirsiniz.Tabii bu hizmetten faydalanmak için Revolut’un Premium üyesi olmanız gerektiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Revolut hesabı aldığınızda ilk sanal kartınıza ücretsiz sahip olabiliyorsunuz. Premium’a ücretsiz üye olduğunuzda ise fiziksel kartınızı £5 karşılığında alabiliyor, sanal ya da fiziksel her ek kartınız içinde £5 ödüyorsunuz. Toplamda ise 5 karta sahip olabiliyorsunuz.

1 milyondan fazla kişiye hizmet veren Revolut, tüm kripto paraları da bünyesinde barındırabileceğiniz, yurtdışına herhangi bir kesinti olmadan para gönderebileceğiniz ve paranızı yurtdışında herhangi bir kesinti olmadan harcayabileceğiniz bir dijital bankacılık alternatifi.