Televizyonda denk geldiğimiz birçok şampuan reklamı var. Mesela A markasının reklamı, A marka şampuanı kullanırsanız saçlarınız aynı o reklamdaki kadının saçı gibi parlak, canlı ve yumuşak; kısacası efsanevi görünecek vaadini veriyor. Hepimiz saçlarımızın reklamlardaki gibi görünmeyeceğini bilsek de, alışveriş sepetimize A marka şampuanı koyarken buluyoruz kendimizi. Size bir haberimiz var: reklamlardaki kadınların saçlarının da tam olarak bize gösterilen gibi olmadığı ortaya çıktı. Hem de başka bir saç ürünü reklamı sayesinde.

Evet yazılanlar biraz karışık ancak doğru, Suave ismindeki saç bakım ürünleri markasının ‘Hair You Can Believe’ isimli kampanyasında kadınlara imkansızı vadetmeyen bir bakış açısı kullanılarak gerçekten o bakım ürünü ya da şampuanın neler yapabileceği anlatıldı.Tabii Suave reklamında bakım ürünleri markalarının reklamlarda kullandıkları bazı hilelerdende bahsetmekten çekinmedi.

Size küçük şoklar yaşatmaya devam ediyoruz. Suave, reklamlarda gördüğümüz havada uçuşan o sağlıklı saçların arkasında yeşil bir arka planda duran adamlar varmış ya da saçların böyle güzel görünmesi için yapay köpükler kullanılıyormuş ve asıl şaşırdığımız yer ise birçoğunun da aslında takma saç kullandığını açıkladılar.

Bir ürünün gerçekten ne vadettiğini abartıya ya da küçük hilelere başvurmadan, gerçekten vadettiği şeyi yapabileceğine inanmamızı sağlayan kampanyası ile Suave birçok insanın kalbinde sanırım bu reklamından sonra tahtını elde edecek gibi görünüyor. Bu haberi okuduktan sonra, artık şampuan reklamlarındaki yapaylığa inanacağınızı ve reklamlardaki kadınların saçlarına imreneceğinizi hiç sanmıyoruz!

 

Kaynak için tıklayın