Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ceyda Aydede, profesyonel iş hayatına Arthur Andersen danışmanlık şirketinde denetçi olarak başladı. Daha sonra Migros’ta çalışmaya başlayan Aydede, burada çeşitli kademelerde görev yaptı. Uzun süre Migros Bölge Satış Müdürlüğü görevini yürüten Aydede, son olarak Migros’ta halkla ilişkiler birimini kurdu ve müdürlüğünü üstlendi.

1988 yılında ABD New Hempshire’da, Hesser College’da perakendecilik iletişimi eğitimi alan Aydede, 1989 yılında Global Tanıtım ve Halkla İlişkiler şirketini kurdu. 2003 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin Başkanlığı’nı yürüten Aydede, aynı zamanda Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD), İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), Amerikan Halkla İlişkiler Derneği (PRSA) ve (IPRA) üyesi.

Ceyda Aydede’nin soluksuz geçen kariyerinin yanında yürütmüş olduğu çalışmalar arasında mesleki deneyimlerinin neticesinde yazmış olduğu kitaplar mevcuttur. Bunlar; Halkla İlişkiler Kampanyaları”, “Profesyonel Bir İlişki: Medya ve Halkla İlişkiler”, “Sanal Ortam Günlükleriyle Blog Çağı” ve “Yükselen Trend Kurumsal Sosyal Sorumluluk adlı kitapları bulunuyor.

Dünya Gazetesi tarafından yapılan “2000 Yılı Başarılı İş Kadınları” araştırmasında büyük jüri tarafından “Sektörlerinin En Başarılı Kadınları” arasında yer alan Aydede, Ekonomist dergisi tarafından 2002 yılında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülü ve Ankara Halkla İlişkiler Derneği tarafından “Ülkemizi Halkla İlişkiler Alanında En İyi Temsil Eden ve Tanıtan Kişi” ödülünü de kazandı.

Son olarak Ceyda Aydede Türkiye’deki Halkla İlişkiler şirketlerinin dünya standartlarında nerede olduğunu şu sözleri ile de belirtiyor.

Global Halkla İlişkiler ve Tanıtım’ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede (ACI ’73), Türkiye’de halkla ilişkiler sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin üçte birinin dünya standartlarında iş ürettiğini, bize özgü kıvrak zeka ve farklı bakış açılarının da kimi durumlarda öne çıktığını söylüyor.

http://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/halkla-iliskiler-sektorune-onculuk-eden-15-duayen/