Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde MBA yaptı.
MESS İşveren Sendikası’nda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüttü. Sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle işveren ve işveren kuruluşlarının halkla ilişkiler, basın yayın faaliyetleri konusunda uzmanlık kazandı.

Toksü ve Chase Halkla İlişkiler’i kurdu. Toksü & Chase bünyesinde aynı zamanda internet yayıncılığına da başlayarak “Altın Örümcek” ödüllü www.otoalsat.com otomotiv portalını, www.f1yaris.com Formula 1 ve www.halklailiskiler.com halkla ilişkiler iletişim platformu sitelerini faaliyete geçirdi. Web sitelerinin stratejik yapılandırılması, yönetimi ve elektronik iletişim, sosyal medya uygulamaları konularında uzmanlık kazandı.

Türkiye’nin tanıtımı hedefiyle, TOBB, TÜSİAD, TiM ve TÜHİD ‘in de içinde bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Türkiye Tanıtım Konseyi’nde 2.5 yıl fiilen görev yaptı.

Sivil Toplum kuruluşları ve Meslek Örgütü çalışmalarını her zaman önemsedi.

TÜHİD – Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanlığı görevini 2003-2014 yılları arasında yürüttü. Halen yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyor.

TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Medya ve İletişim Meclisi Başkan Yardımcılığı

İMD-İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

KALDER– Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012-2016 yıllarında aktif yer aldı.

YEKON
– Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği kuruluşunda yer aldı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

Ayrıca, TGC Sosyal Hizmetler Komitesi Başkanıdır. EGD-Ekonomi Gazetecileri Derneği Üyesidir. Sarı Basın Kartı sahibidir. TheBrandAge Dergisi ve BOSS Dergisi yazarı. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yayınlanmış iki ders kitabı ve yeni medya konulu bir uluslararası tebliği bulunuyor. İletişim sektörü adına gazete ve televizyonlarda çok sayıda programlara katılarak görüş bildirdi ve makaleleri/görüşleri ulusal ve uluslararası sektör yayınlarında yer aldı.


ODD-Otomotiv Distribütörleri Derneği ODD Gladyatörleri İletişim Ödülleri, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması, Kredi Kayıt Bürosu “Hayal Edin Gerçekleştirelim” Sosyal Sorumluluk Yarışması ve daha bir çok yarışmada jüri başkanı ve üyesi olarak yer almaktadır. Ayrıca, birçok ulusal iletişim yarışmalarında yer almıştır ve uluslar arası Web Awards ödüllerinde de jüri üyesidir.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans Bölümlerinde ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/halkla-iliskiler-sektorune-onculuk-eden-15-duayen/