Halkla İlişkiler günümüzde beyin yönetimi yapan dev endüstrilerin bir parçasıdır. Bu kitapta halkla ilişkilerin tarihsel gelişmesi ve bu gelişmenin anlamı; halkla ilişkilerin asıl doğası, amaçları ve sonuçları; bu amaçlara ve sonuçlara neleri nasıl yaparak ulaşıldığı anlatılıyor.
Gerektiğinde gerçeği ve gerektiğinde sahteyi işleyerek bir imajlar dünyası yaratan ve bu dünyayı herkesin gerçeği olarak sunan bir endüstrinin kimliğini “olduğu gibi” açıklayan bir halkla ilişkiler kitabı bulamazsınız Türkiye’ de. Bu nedenle, elinizdeki kitap, halkla ilişkilerin aslında ne olduğunu, nasıl yapıldığını, amaçlarını, faaliyetlerini ve kimin için ne tür sonuçlar doğurduğunu anlamak isteyen herkesin okuması gereken bir kitap.
Alison Theaker tarafından yazılan bu kitap, halkla ilişkiler faaliyetlerinden yararlanarak iletişim çalışmalarına samimiyet ve güç kazandırmak isteyenlere yol gösteriyor. Halkla ilişkiler teorisinden beslenen ve bu teoriyi farklı alanlardan vaka incelemeleriyle destekleyen kitap, halkla ilişkilere dair kapsamlı bir rehber niteliğinde.
Finansal halkla ilişkiler, Global PR, online promosyon ve PR etiği gibi birçok konuyu ele alan kitap, global şirketlerden küçük şirketlere, yerel yönetimlerden hayır organizasyonlarına kadar birçok kuruma halkla ilişkilerden yararlanmanın inceliklerini anlatıyor.
Yazarlık, halkla ilişkiler mesleğinin görev tanımları arasında önemli bir yer tutar. Yazarlık görevinin içinde basın bültenlerinden kurumsal yayınlara, kurumsal web sitelerindeki metinlerden sosyal medya hesaplarına kadar pek çok yazıyı kaleme almak yer alır. Dijital Çağda Halkla İlişkiler Yazarlığı isimli kitap, halkla ilişkiler öğrencilerine ve mesleğe yeni başlayan halkla ilişkiler görevlilerine yazma konusunda kılavuzluk etmek için hazırlandı.
Kitapta pazarlama iletişimi perspektifinden halkla ilişkiler yazarlığı için tüyolar, kurumsal haber üretimi ve dijital çağdaki uygulamaları ele alındı. Kitabın halkla ilişkiler yazarlarına yararlı olabilmesi için birçok örneğe yer verildi.
Kitapta farklı türdeki basın bültenlerinden medya kitlerindeki metinlere, kurumsal dergilerdeki yazı türlerinden fotoğraf kullanımına, web sayfalarındaki sekmelerden sosyal ağlardaki hesaplara, kurumsal bloglardan e-bültenlere, yöneticilerin farklı mecralardaki yazılarından konuşmalarına kadar pek çok örnek, analiz edilerek sunuldu. Dijital Çağda Halkla İlişkiler isimli kitap, Türkiye’deki halkla ilişkiler literatüründe önemli bir boşluğu dolduracak.