2018 teknoloji dünyasının vazgeçilmezi olan 3D yazıcılar ile artık bir çok şey yapmak mümkün hale geliyor. Yaygın olarak kullanılmaya başlayan 3D teknolojisi; giysi, soyu tükenmiş hayvanlar, sanatçılar, maketten ev ve uçaklar ve daha tüm tasarımlarının ön sunumu tadında sunulmasının mümkün olduğu bir teknolojiden bahsediyoruz. 3D teknolojisine yeni dahil olan bir yerli girişim ise : 3D Mini Selfie adıyla karşımıza çıkıyor.

Bu girişimin doğuş hikayesi ise Antalya’ da Ağustos 2017. 3D Mini Selfie, fotoğrafınızı saniyeler içinde üç boyutlu mini figürler haline getiriyor. 3 yıl süren AR-GE çalışmalarının sonucunda, dünyadaki yaygın mobil üst düzey yüz tarama ve üç boyutlu modelleme teknolojisinin yazılımını ortaya çıkardı.

Snapchat, Facebook filtrelerinde olduğu gibi çalışan benzeri bir uygulama olan Mini Selfie, ücretsiz olarak kullanılabilme imkanını bizlere sunuyor. Kullanıcılar selfie’ sini yaratırken istediği profili oluştaracak olan fotoğrafını seçiyor ardından, seçeceği karakterlere giydirebiliyor ve üç boyutlu figürünün animasyonunu görebiliyor. Hatıralarının 3 boyutlu figür haline getirilmesini isteyen kullanıcılar, 3D yazıcı ile üretilmiş çıktısını da satın alabiliyor. Özel günlerde adına yaratıcı bir hediye alternatifini bizi sunan uygulama özellikle 14 Şubat, doğum günleri gibi özel günlerde daha fazla ilgi görüyor, sevdiklerine farklı hediyeler vermeyi sevenler tarafından epey ilgi görüyor.

Daha fazla bilgiye sahip olmak ve kendi 3D Mini Selfie’ nizi yaratmak istiyorsanız istiyorsanız 3dminiselfie.com‘a bir göz atabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.