Bir PR’cının Meslek Anıları – Alaeddin Asna


Türkiye’de halkla ilişkiler akademik eğitimini başlatmış olan duayen isim, yıllara dayanan tecrübelerini okuyuculara aktarırken, merak edenler için mesleğin ülkemizdeki geçmişine ve gelişmesine de kendi deneyimleri aracılığıyla ışık tutuyor.

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı – Dale Carnegie


Profesyoneller tarafından “Halkla İlişkilerin Kutsal Kitabı” olarak nitelendirilen kitap 1937 yılından bu yana milyonlarca insan tarafından okundu. “Başarının %15’i profesyonel bilgiye, %85’i fikrini ifade edebilme yeteneğine bağlıdır” diyen yazar, kitabında özel yaşamın yanı sıra iş hayatında da çevreyle doğru iletişim kurmanın önemine değiniyor.

Kamuoyunun Kristalleşmesi – Edward L. Bernays


Halkla İlişkiler’i bir akademik disiplin olarak ortaya koyan, Bernays’ı “Halkla İlişkilerin Babası” yapan kitap, yazarın kendi toplum psikolojisi çalışmalarını, amcası Sigmund Freud’un psikanalitik fikirleriyle birleştirerek kaleme aldığı ilk profesyonel halkla ilişkiler kitabıdır. Ana hatlarıyla halkla ilişkilerin kamuoyunu yönlendirdiğinden bahseden eser, on yıllar öncesinden iş hayatının günümüzdeki yapısını öngörür: “Belki de mevcut yüzyıldaki en önemli sosyal, politik ve endüstriyel gerçek, kamuoyuna verilen önemin artması olacaktır.”

 

İnan Bana, Yalan Söylüyorum – Ryan Holiday


Ryan Holiday, geçmişte New York Times’ı bile manipüle edebilmiş müthiş bir yalancı olmasıyla tanınıyor. Bu kitap bir biyografi, itiraf tutanağı ve uyarı aracı. Holiday çağımızın en güçlü manipülasyon aracı olan medyayı kullanarak kitleleri satış amaçlı yanlış yönlendirmenin çok da zor olmadığını anlatırken iyi bir medya okur-yazarı olmak konusunda kamuoyu bilinci yaratmayı amaçlıyor.