İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği – İDA, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği – ICCO’nun Türkiye temsilcisi olarak faaliyet göstermektedir.

İletişim Danışmanlığı sektöründeki kurumları temsil eden ve sektörün önde gelen iletişim danışmanlığı şirketlerini aynı çatı altında buluşturan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği – İDA’nın amacı ülkemizde halkla ilişkiler sektörünü geliştirmek, genişletmek, itibarını artırmaktadır.

Sektörde haksız rekabete, kayıt dışı faaliyete, etik dışı davranışlara karşı bilinç yaratan İDA, aynı zamanda sektörden hizmet alan kuruluşların sektör hakkında doğru bilgiler edinmesini sağlamakta ve üyelerinin karşılaştığı mesleki sorunlar karşısında rekabet ortamını zedelemeden dayanışma ortamı yaratmaktadır.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği – İDA, meslek ahlakı ilkelerinin sektörde egemen olmasını da en önemli hedefleri arasında tutmaktadır ve dernek bünyesinde, ayrıca, Etik Kurulu mevcuttur. Bu bağlamda İDA, üyelik kabul şartı olarak Meslek Ahlakı İlkeleri belgesinin imzalanmasını ve tüm üyelerinin bu ilkelere uymasını beklemektedir.

6 Eylül 2004 tarihinde resmen faaliyete geçen İDA’nın kurucu halkla ilişkiler şirketleri şöyledir;

BERSAY İletişim Danışmanlığı
BG İletişim
EFFECT Halkla İlişkiler
EXCEL İletişim Danışmanlığı
GRUP 7 İletişim Danışmanlığı
MPR Pazarlama Halkla İlişkiler
N’PR Halkla İlişkiler
ORSA Stratejik İletişim Danışmanlığı
PERGEL İletişim Hizmetleri
PR AKTİF İletişim Hizmetleri
REKTA Halkla İlişkiler
TRİBECA İletişim Danışmanlık
ZARAKOL Halkla İlişkiler

Derneğin yönetim kurulu başkanlığını 2016 yılından beri Ergun Gümrah üstlenmektedir.

Kaynak için tıklayın!