Cep telefonlarının hayatımıza girişiyle birlikte yaşadığımız birbirimize yabancılaşmayı anlatan ve İtalyan filmi ‘Perfetti Sconosciuti’nin yerli uyarlaması olan Cebimdeki Yabancı günümüz iletişim sorunlarına dair son yıllarda çekilmiş düşündürücü ve etkileyici bir yerli yapım.

Yönetmenliğini Serra Yılmaz’ın, yapımcılığını ise Ferzan Özpetek’in üstlendiği Cebimdeki Yabancı, hakimiyeti teknolojinin ele aldığı günümüz dünyasına izleyicileri güldürürken düşündürecek bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Şubat 2018 tarihinde vizyona giren Cebimdeki Yabancı filminin oyuncu kadrosunu Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız gibi isimler oluşturuyor. Gerilim ve komedi türündeki Cebimdeki Yabancı, vizyona girdiği günden bu yana izleyicisi tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Cebimdeki Yabancı, BKM Film imzasıyla, cep telefonlarının bir anda hayatımızın merkezine dahil olmasıyla birlikte toplumun birbirine karşı yabancılaşması konusunu işleyerek bunu kara mizah yöntemiyle anlatıyor. İşte, yedi arkadaşın bir akşam yemeği masasındaki oyunuyla ortaya çıkan gerçeklerin anlatıldığı film olan Cebimdeki Yabancı filminin konusu…

Yedi eski arkadaş akşam yemeğinde bir araya gelir ve yemek boyunca bir oyun oynamaya karar verir. Herkes telefonlarını masaya koyacak, telefona gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacaktır. Zaman ilerledikçe yeni sırlar ortaya çıkar, ilişki dengeleri altüst olur. Cebimdeki Yabancı’da çok yakın dostlar, aslında birbirlerine mükemmel yabancılar olduklarını keşfeder. Hatta yıllarca aynı yastığa baş koymuş eşler ve küçüklükten beri birbirlerini tanıyan okul sıralarını paylaşmış arkadaşlar bile.

Sinema dünyasında kendini kanıtlamış bir isim olan Ferzan Özpetek’in de imzasını taşıdığını duyunca ve arkadaşlarımın tavsiyeleriyle hiç düşünmeden gittiğim film, beni yanıltmadı. Tek mekanda geçen filmlerin, bazı istisnalar dışında, sıkıcı olduğu kanısının aksine hiç sıkılmadan, merak dolu gözlerle ve yer yer ama bu kadar da olmaz diyerek izledim.

Günümüz iletişim şeklini irdeleyen bu filmi izlemenizi ve yönetmen koltuğunda oturan Serra Yılmaz’ın da dediği gibi asla bu oyunu oynamamanızı tavsiye ediyorum.