İnternet kullanımının gelişmesiyle dijital dünyanın sağladığı avantajları etkin şekilde kullanan insanların açık ara önde olduğu bu son dönemde, gelişmeler hızla devam ediyor. 48 milyon internet kullanıcısının önemli bir kitleyi oluşturmasıyla birlikte pek çok marka, dijital gücün kapsama alanı içerisinde bulunmak istiyor. Reklam yatırımları ve şirket içi süreçlerde daha etkin bir kullanım alanı bulan sosyal medya ve dijital dünya sayesinde dünyaya ayak uydurmak artık daha kolay.

İnternet kullanıcılarını satın almaya yaklaştıran şey, en doğru ortamda markanın mesajını direkt olarak vermeyi sağlayan etkin mecra olarak karşımıza çıkıyor. İnternetin etkin şekilde rol aldığı dijital reklamcılık sayesinde doğru mesajla, doğru zamanda, doğru kişilere erişim sağlanıyor.

Geleneksel reklamlara göre daha fazla esneklik oluşturan dijital reklamların nasıl performans gösterdiği gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor. Dijital reklam yatırımları, Türkiye’de 2017 döneminde yüzde 14,6 oranında büyüme göstererek 1.063 milyon TL’ye ulaştı. Bu da, sektörün gücünü ortaya koyuyor.

Kaynak için tıklayın.