Yaşadığımız dünyaya karşı bazı sorumluluklarımız ve yükümlülüklerimiz var. Kısıtlı kaynaklarımızı tedbirli tüketmeliyiz. Eğer tedbirli bir tüketici değilsek, gelecek nesiller için geri dönüşü olmayan bir yol hazırlıyoruz demektir. Bu nedenle verdiğimiz hasarları minimize etmek ya da düzeltmek için de elimizden geleni yapmalıyız.

Sürdürülebilirlik günümüzde trend bir konu. Moda da bundan nasibini almış olmalıdır ki, sürdürülebilir moda artık bir çok markanın gündeminde. Bu bağlamda geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan ürünlerin yer aldığı birçok koleksiyonu da görmeye de yavaş yavaş alışıyoruz. Tabi bu anlamda ilklerden olan, 2015 yılında Adidas x Parley For The Oceans işbirliği ile okyanus atıkları ve balıkçı ağlarının geri dönüşümü ile yapılan ayakkabı koleksiyonunu da unutmamak lazım. Çünkü bu girişimin tek seferlik olmadığını biliyoruz. Adidas sürdürülebilir moda işbirliğine bu kez de yeni yoga koleksiyonunda yer veriyor.

Rahatlık ve stili bir arada arayanlardansanız doğru yerdesiniz. Sorunu çözüme, atığı ipliğe dönüştürme misyonu ile hareket eden marka, yoga yaşam biçimi markası Wanderlust ve bir kez daha Parley for the Oceans ile işbirliği yapan Adidas, 42 parçalık bir yoga koleksiyonunu görücüye çıkardı. Koleksiyonu oluşturan parçaların hepsi Parley Ocean Plastic okyanuslarda yer alan plastik atıkların geri dönüştürülmesiyle yaratılmış.

Adidas bu ürününü ortaya koyarken hem plastik atıkların okyanusa ulaşmadan toplanması için çaba sarf ediyor hem de plastiğin kaderini de onları yüksek performanslı ürünlere dönüştürerek değiştiriyor. Bizce Adidas, ürünlerinde saf plastik kullanımı sonlandırarak; bu konuda sorumluluk almış bir marka olarak tebriği hak ediyor.

 

Kaynak için tıklayın