Son dönemlerde taksicilerin çoğu propogandalarıyla karşılaşmış alternatif bir ulaşım sağlayan Uber, ABD’ nin Arizona eyaletinde yasaklandı.
Özel otomobil sahiplerinin mobil uygulama aracığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber’ in bugünlerde yaşadığı talihsiz sayılacak olayların ardı arkası kesilmiyor.

Arizona ‘ da Neden Yasaklandı ?

Arizona’nın Tempe kentinde geçen hafta sürücüsüz araç testleri sırasında Uber’ in sürücüsüz araçlarından biri 18 Mart günü bisikletiyle karşıdan karşıya geçmek isteyen 49 yaşındaki bir kadına çarptı ve bu kaza Elaine Herzberg’ in ölümüne neden olmasının hemen ardından, Arizona eyaleti Uber’ in kendi bölgesinde bu söz konusu testleri yapmasının yasakladığını bildirdi.

Arizona Valisi Doug Ducey’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Bu kaza nedeniyle Uber’in Arizona’da testlerine devam etmesi bazı soruları beraberinde getiriyor. Sürücüsüz araç testlerinde kamu güvenliği ilk sırada gelir. Söz konusu kaza ise bu konuda tam bir başarısızlıktır.” ifadelerini kullandı.

Şirketin yaptığı ilk açıklamada; sürücüsüz aracın kaza anında kendini idare ettiği, ancak bir Uber mühendisinin denetim amacıyla aracın direksiyonunun başında olduğu duyurmuştu.

İlerleyen günlerde Tempe Polis Departmanının yayınladığı görüntülerde ise kazadan hemen önce aracın yavaşlamadığı veya çarpmayı önlemek için başka bir yöne doğru gitmediği görülmüştü.

Uber, bu yaşanan olayın ardından ABD’nin Tempe, Pittsburgh, San Francisco kentlerinde ve Kanada’nın Toronto şehrinde sürücüsüz araç testlerinin yapılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Uber Üst Yöneticisi (CEO) Dara Khosrowshahi, şirketin polisle iş birliği içerisinde olayın soruşturulmasına destek verdiğini bildirmişti.

Kaynak için tıklayınız.