Ayvalık’ta doğdu. Orta öğrenimini İzmir Maarif Koleji (Bornova Anadolu Lisesi)’nde tamamladı. Yüksek öğreniminde İngiliz ve Amerikan Edebiyatı, dilbilim, Klasik Yunanca, kütüphanecilik ve pedagoji okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Almanya’da Goethe Enstitüsü’nü tamamlayarak Almanca Dili Yeterlilik Sertifikası aldı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde “Halkla İlişkiler’de Toplam Kalite Yönetimi” konulu yüksek lisansını yaptı. Aynı üniversitede “Diplomaside İletişim Yönetiminin Uygulanması” konulu doktora tezini tamamlayarak iletişim doktoru unvanını aldı.

Gazeteciliğe 1982’de Cumhuriyet Gazetesi’nde stajyer olarak başladı. Günaydın (muhabir), İstanbul Yeni Asır (editör), Ekonomik Bülten (haber müdürü), Milliyet (ekonomi köşe yazarı) gazetelerinde çalıştı.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün bursunu kazanarak 1987’de New York’ta bir yıl süreyle gazetecilik stajı yaptı. McGraw – Hill Grubu yayınlarında (Business Week, Securities International, Construction Week, Oil Gram News/Price, Aviation Week, Global Alert, vd.) muhabir ve editör olarak çalıştı.

Japon Dışişleri Bakanlığı’nın bursuyla 1997’de Japonya’da Japon ekonomisi ve medyasıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1996’da en iyi röportaj ödülünü, 1998’de en iyi seri röportaj ödülünü, 1999’da röportaj dalında yılın gazetecisi ödülünü aldı. 2000’de ilk anı-roman kitabı “Yasak Ülke” yayınlandı.

1999 yılında STAGE İletişim Danışmanlığı Şirketini kurdu. Halen şirketin yöneticiliğini yapıyor. 2008 yılında da organizasyon ve gıda ağırlıklı faaliyet gösteren Dokuz Organizasyon ve Gıda şirketini kurdu.

Zehra Gungor Consultancy markası altında da bir yıldan beri de iletişim, pazarlama, kriz ve medya eğitimleri olmak üzere iletişim ve alt dallarıyla ilgili şirketlere eğitim ve konferanslar veriyor.

2011 yılından beri Okan ve Yeditepe Üniversiteleri’nde Halkla İlişkiler ve İletişim dallarında lisans ve yüksek lisans dersleri veriyor. Dünyanın en eski ve en büyük halkla ilişkiler örgütü, International Public Relations Association, IPRA’nın 2014 Dünya Başkanlığı’nı yaptı.

2015’de Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER’in ikinci kez yönetimine girdi ve Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

İngilizce (iyi), Almanca (orta), İspanyolca ve Yunanca (zayıf) bilen Zehra Güngör, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği TÜHID Üyesi, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA( 2014 Başkanı), IPRA Golden World Awards (Jüri Başkanı, 2011-2012), Propeller Club üyesi, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER (Kurucu Üyesi, Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Yardımcısı), BAL Eğitim Vakfı (Mütevelli Heyeti Üyesi), Uluslararası Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (Kurucu Üyesi), Istanbul Yeşilyurt Spor Kulübü, ve Ayvalık Tenis Kulübü (üyesi) olarak kariyerine devam ediyor.

http://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/halkla-iliskiler-sektorune-onculuk-eden-15-duayen/