Google, San Francisco’da düzenlendiği Google I/O etkinliği ile en yeni ürünlerini ve özelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Google’ ın etkinlikte verdiği en yeni müjde ise Google Lens‘ ler. Artık çoğu Android telefonun kamera uygulamasına entegre edilebilecek Google Lensler yoğun ilgi görüyor.

Google Lens teknolojisi, telefon kamerası ve Google Haritalar’ ı birlikte çalıştıracak böylelikle kullanıcılar lokasyonlarını daha rahat bulacak. Bu sayede kullanıcılar, Android telefonlarının kamera uygulamasında otomatik halde bulundurduğu Google Lens teknolojisi ile bulunduğu lokasyon hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilecekler. Haritalar entegrasyonu kamera, bilgisayar görüş teknolojisi ve Google Haritalar’ı “sokak görünümü” ile birleştirecek.

Android telefonlarına uygun olan Google Lens’ler ; LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ, Asus gibi markalarla da eşleşebiliyor.

Google Lens ile örneğin, bir kitaba kameranızı tuttuğunuz zaman, o kitaba tanımlı videoları izleyebilecek, etrafınızda bulunan sanat eserleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceksiniz. Bu teknolojinin en kullanışlı özelliklerinden biri olan Akıllı Metin Özelliği ile, etrafınızda bulunan metinleri kamera aracılığı ile cihazınıza aktarabilecek ve uzun süren yazım işleriyle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Kaynak için tıklayınız.