Uber, ABD’nın Los Angeles bölgesinde geliştirdiği yeni uygulaması UberEats ile yemek hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde uçan taksi projesiyle gündeme gelmiş olan Uber’ in , bu sefer de drone kullanarak yemek teslimatı yapacağını açıklayarak gündem konusu oldu. Kullanıcılarına 5 dakika gibi olağanüstü bir sürede teslimat yapacağını iddia eden Uber, yemek sektöründe de kuralları değiştirmeyi planlıyor.

Alphabet, Intel, FedEx, Qualcomm ve Uber gibi şirketlerin ortak olarak yürüteceği proje, ABD hükumeti ve 10 eyalet tarafından da destekleniyor. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’nin Yahoo Finance : “Benim kişisel inancım; şehir hareketliliğini çözmenin anahtarı, şehirlerde hamburgerler uçurmaktır. Uçan burgerlere ihtiyacımız var.” açıklamasında bulundu. Bu ilginç açıklamanın devamında ise Khosrowshahi, Uber ve NASA ortaklığında yürütülen ‘uçan taksi’ projesinin de 2020 yılında testlerine başlayacaklarını da ekleyerek açıklamasını sonlandırdı.

Uber Eats App-10

Peki UberEats nasıl işliyor?

UberEats , çok sayıda restoranın neredeyse tüm menülerini kapsıyor. Müşteri sipariş verdikten sonra bir Uber taksisi sipariş verilen restorana yöneliyor, hazırlanan restoran paketi şoföre teslim ediyor ve Uber aracı paketi alıcısına götürüyor. Müşterilerin bu hızlı servis için Uber’e standart olarak 5 dolar ödemesi gerekiyor, teslimat süresi ise son derece hızlı.

Drone ile yemek teslimatı yapan tek şirket Uber değil. Hong Kong’da Food Panda adındaki şirkette aynı Uber gibi drone kullanarak siparişleri 20 dakikadan daha kısa bir sürede müşterilerine teslim edebileceğini vadediyor. 2016 yılında ise Domino’s, Yeni Zelanda’da drone ile pizza teslimatı yapmaya başlamıştı. Ancak daha sonra ABD’de aynı hizmeti devam ettiremedi.

UberEats müşterileri ise sadece kendi bölgesindeki restoranlardan sipariş verebiliyor böylece, yemeklerin hızlı, lezzetli, taze kalmasını sağlarken, kendi ulaşım maliyetini de minimumda tutuyor.

Kaynak için tıklayınız.