Halkla ilişkiler hakkında ne düşündüğünüzü unutun. Rekabet serttir ve sürüyü takip etmek, müşterinizin dikkatini çekmeye ve kelimeleri çıkarmaya çalışırken yapabileceğiniz en kötü şeydir.

İşte mükemmel bir PR kampanyası oluşturmak için 3 ipucu.

Bir halkla ilişkiler kampanyasına ihtiyaç duyan herkes harekete geçebilir:

Hedeflerini Belirle!

Halkla ilişkiler kampanyanızın amacı nedir? Son hedefleriniz, yapmanız gerekenleri ve kampanyanızda nelerin işe yarayacağını etkiler. Yeni bir şirket lansmanı sosyal medya pazarlamasını vurgulamalı, yerleşik işletmeler ise güven oluşturmaya ya da marka bilinirliğini artırmaya çalışırken, beyaz kağıtlar ve ürün karşılaştırmaları gibi daha derin içeriklere ihtiyaç duyuyor.

En iyi hedefler açıkça tanımlanmış ve ölçülebilirdir. Satışları artırmaya mı çalışıyorsunuz? Ne kadar? Yeni bir kitleye ulaşmaya mı çalışıyorsunuz? Ne kadar büyük? Hedef belirledikten sonra, bunu bütçenizle karşılaştırın. Buradan, sahip olduğunuz kaynaklarla mümkün olduğunca çok şey gerçekleştirmek için gerçekçi bir plan oluşturabilirsiniz.

Araştırmaları Yap!

Halkla ilişkilere tüm boyutlara uyan hiçbir beden yoktur. Bu, müşteri demografisi hakkında araştırma yapmanız gerektiği anlamına gelir. Kısacası, hitap ettiğiniz kitleyi tanıyın. Hedef kitlenizi anlamak, dinleyecekleri bir mesaj oluşturmak için çok önemlidir.

Her ürün veya hizmet için çeşitli kitleler, farklı müşteri demografileri olabilir. Medya kanallarının, satın almadan önce en uygun aşamada onlara nasıl ulaşacaklarını bilin. Hedef kitlenize ulaşmak için hangi platformların en iyi şekilde çalışacağını öğrenin.

Medya iletişiminiz varsa bunları sektörlere ve müşteri tabanına ayırın. Daha sonra, o pazar segmentine ulaşmak için zaten bildiğiniz ve güvendiğiniz kime gideceğinizi bileceksiniz. Bu editör sadece eğlence sektöründe değil, rock ve ruh üzerinde yoğunlaşıyor. Bu dergi sadece yaşam tarzı değil, bir ebeveyn ve aile dergisi.

Her Zaman Takipte Kal!

Bir halkla ilişkiler kampanyası yaptığınızda, onu takip etme alışkanlığı haline getirin. Takvimi ayarladıktan sonra, o tarihi yapmak için gerekliliklerin  yerine oturduğundan emin olmak için takip edin veya düzeltmeler yapmak için kendinize zaman ayırın.

İyi bir halkla ilişkiler kampanyası dikkat çekecek, satışları artıracak ve olumlu iyi niyet yaratacaktır. Bu yönergeleri göz önünde bulundurun ve tanıtmaya çalıştığınız şey ne olursa olsun başarılı bir PR kampanyası oluşturabileceksiniz.