İletişim endüstrisinin sürekli değişen geleceği ile, PR ve pazarlama sanatının gerçekten ustalaşmış olduğunu söylemek zor olabilir. PR, fiziksel olarak  gazetelerin ve dergilerin sayfalarında yer alan kırpılmış medya ilgisinden tweetleyenin kazandığı müşteri odağına dönüştü.

İletişim kurmamızın geleceği belirsiz olsa da, PR daima takım çalışması, yaratıcılık ve stratejik düşünme için sonsuz bir kaynak gerektiriyor.

Yaratıcı süreç boyunca, beyin fırtınası söz konusu olduğunda söylenecek çok şey var. Beyin fırtınasının genellikle hem bireysel hem de ekip olarak problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirdiğini ve en iyi fikirlerimin bir kısmının bu oturumlardan geldiğini biliyoruz.

Bu metot, açık bir diyaloğa olanak tanır, çünkü ekip üyeleri birbirleriyle fikirleri paylaşmaya daha açık hissederler ve aynı zamanda tavsiye de isteyebilirler. Basitçe söylemek gerekirse, PR yönteminin önemli bir parçasıdır.

İşte beyin fırtınası esnasında akılda tutulması gereken birkaç ipucu:

  1. Hedeflerini Belirle

Hedefleri belirlemek ekibin hedeflerine taze ve yeni bir şekilde yaklaşmasına izin verdiği için önemlidir. Beyin fırtınası nedenleriniz nelerdir? Katılan herkesin aynı noktada buluşmasını sağlamaya çalışmadan önce bu hedefi ayarlayın. Zaten bir strateji belirlediniz ve uygulamak için en iyi taktikleri mi arıyorsunuz? Çözmeyi amaçladığınız sorun nedir? Bu sorular tüm süreci yönlendirecek, bu yüzden önemine dikkat çekmek gerekiyor

  1. Çeşitlendir

Çeşitlilik ve dahil etme, herhangi bir grup düzenlemesi için geçerli bir konudur. Açıkçası, bir ekibin her alanında, özellikle yaratıcı beyin fırtınası oturumunda çeşitlendirme bir zorunluluktur. Bu gibi toplantılarda grup dinamiğini dikkate alarak ajansların çok başarılı olduklarını görüyoruz. Bu sayede fikir sürecinin daha etkili olduğu bilinmektedir çünkü takımın, farklı perspektiflere sahip olanlarla, dışa dönük ve içe dönük olanlarla dengelendiğinden emin oluruz.

  1. Ekibi Hazırla

Konuyla ilgili, en güncel raporları okumak ve rekabet ortamını analiz etmek, size ve firmanıza avantaj sağlar, çünkü en baştan başlamıyorsunuz ve ekibin en yüksek potansiyele ulaşmasına izin veriyorsunuz. Müşterinizin rakipleri ile ilgili araştırma yapmak ve Sektördeki sorunlu noktaları bilmek, ekibinizin çok daha hızlı bir tempoda ilerlemesine izin verir, çünkü herkes masaya hazırlanmış halde oturur.

  1. Moderatör Belirle

Masada oturan herkesin özgürce konuşmasına izin verilmesine rağmen, toplantı her zaman ilerleme yönünde akmalıdır, bu yüzden mutlaka bir moderatör gerekmekedir. Moderatörler grubun teğetlerde değil, görevde kalmasına yardımcı olur. Fikirleri birbirinden ayırmak çok iyi olsa da, tüm kavramların ilerlemesini sağlamak için bir moderatör olması gereklidir.

  1. Zaman Kısıtlaması Koy

Çok fazla zaman kaybetmek gibi bir şey var. Bir sonraki beyin fırtınasını organize ederken bunu göz önünde bulundurun. Araştırma, herhangi bir ön fikir veya soru ile birlikte, toplantıya ne kadar zaman ayıracağını planlamanın bir parçası olmalıdır.

  1. Yazmaya Başla

En basit, ancak en güçlü alışkanlıklardan biri hedefleri ve çıktıları yazmaktır. Fikirlerin ve temaların izinin tutulması önemlidir ve her şeyi yazarak düşünceleriniz tanımlanabilir ve gerekirse yeniden düzenlenebilir.

Beyin fırtınası her zaman pozitif ve ilerici bir deneyim olmalı, çünkü zaman içerisinde ortaya çıkan sonuçlar PR stratejilerinize ve kazanan sahalara dönüşecektir.