Coca Cola Clear, tamamen renksiz ve sıfır kalorili ve limon aromalı olacak.  Lansmanı 11 Haziran’da Coca Cola Japonya tarafından yapılacak olan içecek, Japon tüketicilere özel olarak geliştirilmiş.  Aslında bu markanın Japon tüketicisi için yaptığı ilk yenilik sayılmaz, daha önce şeftali aromalı Coca Cola Peach ve donmuş limon Coca Cola Frozen Lemon’da yine yeni şeyler denemekten hoşlanan Japon tüketicisi için piyasaya sürülmüş.

1992 yılında Coca Cola’nın en büyük rakibi Pepsi’nin Crystal Pepsi’yi çıkarması sonrası yine Coca Cola Tab Clear ile ona karşılık vermişti. Şimdilerde ise tamamen kendi ismi ve logosu altında ancak farklı bir tat denemesi ile Coca Cola Clear’a hayat vermeye karar vermiş gibi görünüyor.

Ürüne uzaktan bakıldığında şişelenmiş sudan biraz daha farklı olarak görünüyor fakat ambalaj tasarımı konusunda bir değişikliğe gidilmemiş. Tabi unutmamak gerekir ki her üründe olduğu gibi bu üründe de 50 farklı tat arasından seçim yapılıyor. Şunu da belirtmeliyiz ki ürünün tamamen renksiz olması için de orijinal Coca Cola içeriğinden de biraz uzaklaşılmış ve bununla beraber Aslında Coca Cola’ya o özgün rengini veren karamel, renksiz kola için içerikten çıkarılmış.

Özellikle piyasa büyüklüğünün kış aylarından 1,5 kat daha fazla olduğu bu dönemde hem ürün seçkisini genişletmek hem de geçmiş dönemde de denemiş olduğu şeffaf ürün akımını bu sefer kendi logosu altında farklı bir lezzet ile deneyen marka, özellikle genç kesimin tüketim alışkanlıkları arasında yer almak istiyor. Coca Cola Clear’ın başka ülkelere gelip gelmeyeceği konusu henüz belirsizliğini koruyor. Coca Cola şirketinin piyasaya sunduğu Coca Cola Clear, tutar mı tutmaz mı bilmiyoruz fakat şimdilik Coca Cola’nın bu girişimciliğini tebrik ediyoruz. Bizce bu yeni girişim ya çok övülecek ya da çok yerilecek. Şimdilik söz Coca Cola Clear’ı deneyen Japonlar’da!

Kaynak için tıklayın