İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı- İzev dikkatimizi çeken bir projeye adım attı. Pink Floyd’un dünyaca ünlü “The Wall” şarkısını kullanarak insanların zihinlerindeki duvarları yıkmayı amaçladılar.

Müzik klibinin adı “Yaşam Hakkı: Duvar” ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ana sponsorluğunu üstlendi. Klipte yaşamdaki farklı bireylerin de hayatın bir parçası olduklarını duyurmak hedefleniyor.

Peki bu video nasıl ortaya çıktı? Bu duvarları yıkmak isteyen down sendromlu gençler Pink Floyd grubunun solisti ve bas gitaristi olan Roger Waters’a bir video gönderdiler ve kendilerini tanıttılar. Bu video üzerine Roger Waters bir ilk olarak İZEV’e “The Wall” şarkısının kullanımı ve Türkçe söz yazabilme hakkını verdi. Bu hak iki sene için geçerli.

İZEV Vakfı Gönüllü Marka Danışmanı Hakan Kural, “Klip önceki gün yayınlandı şu an 50 bin kişiye ulaştık. Hedefimiz bunun en kısa zamanda 10 milyon tıklamaya ulaşması. Neden 10 milyon çünkü tıklama artıkça çocuklara gelecek maddi destek de artacak. Toplu olarak ‘yaşam hakkı’ ifade edişi olsun istedik. Down Sendromlu ya da mental gençlerimiz balyozlarla klipte duvar yıktı. O duvarın yıkılması gerekiyordu. Bu bir imge ama kafalarda da bu imgeyi oturtabildiğimizi düşünüyorum” dedi.

İZEV Vakfı Genel Sekreteri Merve Kılıç  hedeflerinin bu proje devamında ‘yaşam köyü’ kurmak olduğunu söyledi. Kılıç, “Bu uzun zamandır Türkiye’de düşünülen, üzerinde çalışılan bir proje. Farklı bireylerin aileleri bu dünyadan göçtüğü zaman, onların emanet edileceği kurumlar konusunda ciddi sıkıntılar var. Onların doğru desteklenecekleri kurum sayısı çok az. Maddi alt yapısı zayıf olan aileler için hemen hemen hiç yok diyebiliriz. Hedefimiz, bu proje ve devam serisindeki etkiyle birlikte destekçi kitlemizi ve farkındalığı büyütmek. Bu işin içine daha fazla insanın eklenmesini sağlamak ve bağımsız ‘yaşam köyü’ kurmak. Bu köyde her yaştan ve her engel grubundan bireylerin hem kısa süreli kalmasını, hem uzun süreli  emanet edilebilecek yurt kısımlarını bulunmasını saplamak” dedi klibi çekmek

Şarkının yapımında Selda Bağcan, Funda Arar, Kubat ve Koray Avcı gibi isimler katkıda bulundu. Onkolog Yavuz Dizdar ve proje sorumlusu Hakan Kural da destekçiler arasında.

Klasikleşen bu şarkının İZEV uyarlamasını dinlemek ve klibi izlemek için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

 

Kaynak: https://www.campaigntr.com/izev-pink-floyd-sarkisiyla-zihinlerdeki-duvarlari-yikiyor/

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10-milyon-kisi-bu-videoyu-izlerle-yasam-koyu-kurulacak-40817443