Getirdiği güncellemelerle sürekli rekabetin içinde olan Instagram tekrar bir yenilik ile karşımızda. Instagram, rekabetin bir parçası olduğunu video paylaşım özelliğini ekleyerek Vine’a karşı göstermişti. Daha sonra hikaye paylaşımını açarak Snapchat’e rakip olmuş, şimdi de IGTV özelliği ile YouTube’u hedef almış durumda.

Peki nedir bu IGTV? Aslında içeriklerin paylaşıldığı, ancak kanallar altında paylaşımın olduğu yeni bir platform. IGTV’ye yüklenen videoların formatları dik olmak zorunda. Bu şekilde kullanıcılara telefonları çevirmeye gerek kalmadan tam ekran deneyimini sunuyor. Bu içerikler bir saate kadar uzun olan videoları destekliyor.

 

IGTV’ye ulaşmak için Instagram uygulaması üzerinden mesajlarınızın yanındaki sembole tıklayabilir veya IGTV’nin kendi uygulamasını indirebilirsiniz.

 Markalar şimdiden bu alana içerik girmeye başladı. İlerleyen günlerde markaların bu platformdaki yaratıcı kullanımlarını göreceğimizi düşünüyoruz. YouTube’a rakip gelen bu yeni platformun da yakın zamanda reklam almaya başlayacağını düşünüyoruz. Gelişmeler ve yaratıcı kullanımlar geldikçe sizlerle paylaşıyor olacağız.