Son yıllarda dünyayı kendimize düşman etmeyi başardık. Bu zaferimizin sonuçlarından biri olarak ozon tabakasında açıklar meydana geldi ve açıklıktan atmosfere sızan zararlı güneş ışınları cildimize kat kat zararlı olmaya başladı. Yazları bile güneş kremi kullanma alışkanlığı olmayan bizler, kış aylarında da cildimizi korumak için krem kullanmaya başladık. Yaz aylarında özellikle öğle saatlerinde dolaşmamaya özen gösterdik çünkü; son 30 yılda cilt kanserlerinin görülme olasılığının artması bizi bu önlemleri almaya mecbur bıraktı.  

Elbette giyilebilir teknolojilerin yavaş yavaş artmaya başladığı bu dönemde, L’oreal konuya kayıtsız kalmayıp yeni bir teknoloji geliştirmiş. Ürettikleri bu teknolojinin adı “My UV Patch”. La Roche Posey markasına ait olan bu ürünün en önemli özelliği UVA ve UVB ışınlarını ölçümleyebilmesi.Bu sayede gün içinde ne kadar zararlı güneş ışınına maruz kaldığınızı görebiliyor ve bu verileri 3 aya kadar depolayabiliyorsunuz. Işınları ölçümlemenin yanısıra nem, polen ve havadaki kirlilik seviyesine kadar bilgi alabiliyorsunuz. Ürünü kullanmanız için pile, şarja ihtiyacınız da yok; güneş enerjisi ile çalışıyor.

Giyilebilir sensörün boyutları ise 12mm genişliğinde, 6mm yüksekliğinde. Giysilerinize takabileceğiniz sensör aynı zamanda su da geçirmiyor.Giyilebilir teknoloji çılgınlığının başlarındayken, insanların cilt kanseri olma risklerini olabildiğince önleyebilen, en azından bunun amaçlandığı giyilebilir bir sensörün üretilmesi umut verici. Biz dünyayı koruyamadık, markalar bizi korusun bakalım.

Son olarak, ürünün tanıtım videosuna da  buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:https://webrazzi.com/2018/11/20/kozmetik-sektorunun-dijitallesmesi-lorealden-giyilebilir-uv-sensoru/