Burak Özçetin – Kitle İletişim Kuramları
Kitap, kitle iletişim araçlarının ezberlenecek bilgiler bütününden ibaret olmadığını,beşeri ve sosyal bilimler içerisinde incelikli, derinlikli ve zor bir çalışma alanı olduğunu gösteriyor. Toplum ve kitle iletişim araçları arasındaki ilişkiyle kavramsal ve kuramsal tartışmaları çeşitli yönleriyle ortaya konmaktadır. Geniş bir yelpazeye sahip olan bu kitap, önemli isimlerin kısa hayat hikayeleri, Chicago Okulu’ndaki Lippmann, Lasswell,McLuhan, Castells gibi isimler,kitle iletişim modelleri, İngiliz kültürel çalışmaları, iletişimin ekonomi politiği ve Frankfurt Okulu gibi önemli konuları da ele almıştır. Kitle İletişim Kuramları kitabı, ders kitabı olarak temel bir kaynak niteliğinde.
Yakın Tarihin Gerçekleri – İlber Ortaylı
“Osmanlı’nın Çöküşünden Küllerinden Doğan Cumhuriyet’e” adı altında, 19 ve 20. yüzyıla dair tartışılan, gündemden düşmeyen konulara dair İlber Ortaylı’nın görüşlerinin olduğu kitaptır. Balkanlarda İsyanlar, İttihat ve Terakki Partisi, Son Padişah Vahideddin ve Osmanlı’nın Son Günleri, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in İlk Dev Atılımları, Anayasalar, Seçimler, Tek Parti Devri ve İkinci Dünya Yılları, Ortadoğu’nun Tarihi, Krallıkların Yükselişi ve Çöküşü, Baskıcı Liderler ve Oğulları, Kanayan Yara Filistin’in Geçmişi ve Geleceğine Dair Yorumlar, İstanbul’un Tarihi ve Kimliği, Sahipsiz İstanbul, Kültürel Mirasların Geleceği gibi konular ele alınmıştır.
Saklı Seçilmişler – Soner Yalçın
Günlük ve nadiren tükettiğimiz bütün gıdalar hakkında yazılmış ve sayısal verilere dayanan bu kitap, günümüz sağlık sorunlarının neden bu denli arttığı, yerli ürünlerin üretiminin nasıl bitirildiği, organik tarımın önemi, ata tohumlarının neden muhafaza edilmesi gerektiği, gıdaların genetiğiyle nasıl oynandığı gibi konuları içermekte ve tüm ezberleri, alışkanlıkları yıkacak arşiv niteliğindedir.