Mozilla’nın Firefox Reality adını alan artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik destekli yeni web tarayıcısı tanıtıldı. Ardından kullanıcılarına 2. müjdeli haberi 18 Eylül tarihinde duyurdu. Sesli komutlarla çalışabilen Firefox Reality tarayıcısı kullandığımız iki boyutlu web sitelerinde gezinmenin yanı sıra, VR kullanıcılarına içeriği sayesinde sanal gerçeklikliği deneyimleme fırsatını da sundu.

  Mozilla bu yeni adımı atarken bir de VR kullanıcılarına aygıtlarını kullanırken karşılaştıkları problemleri de sordu. Kullanıcıların yeni sanal gerçeklik deneyimi ve yeni oyunlar bulmakta zorlandığını öğrenildi. Böylece Firefox Reality’nin ana sayfasında VR ve AR içeriklerinin yayımlandığı bir akışa yer verdi.

Kullanıcılar Firefox Reality ile neler yapabilir?

  Tarayıcı açıldığı andan itibaren VR kulaklığı ile kullanıcılarına benzersiz oyun, video, ortam ve deneyimler sunmayı amaçlıyor. Tarayıcı aynı zamanda film modu ve gizli mod özelliklerini de içeriyor ancak tüm bunlarla sınırlı kalınmayacağını, eklenmesi planlanan 360 derece videolar, çoklu kullanıcı hesapları gibi özelliklerin de kapıda olduğu belirttildi.

  Tarayıcı şu anda Viveport, Oculus ve Daydream uygulama mağazalarından indirilebiliyor.Uzun zamandır bu çalışmanın içinde olduğunu belirten Mozilla, yeni ve başarılı gelişmelerle karşımıza çıkacak gibi duruyor.

Kaynak: https://www.webtekno.com/mozilla-vr-tarayicisi-firefox-reality-yi-kullanima-sundu-h53805.html

https://blog.mozilla.org/blog/2018/09/18/firefox-reality-now-available/