Teknoloji hayatımızın hemen hemen her alanına dahil olduğundan beri, ilginç haberler duymaya aşina olduk. Güvenliğimizin tehlikede olduğunu hissettiren anlarla gün içinde sık sık karşılaşıyoruz. Daha önceden hackerlar tarafından hacklenen buzdolabı hikayesini bir çoğumuz duymuştuk. Şimdi ise gündemde olan yeni bir görüntü ile şaşkına uğradık.

  Bildiğiniz üzere Tesla, otomobil kategorisinde oldukça üstün teknolojiyle donatılmış araçlar üreten; bu özelliğiyle de dikkatleri üzerine çeken bir marka. Böylesine fark yaratan araçlardan biri, hackerlar tarafından sadece bir tablet ve bir telefon kullanılarak çalındı. Olay İngiltere’de meydana geliyor. Tesla Model S sahibi, aracını 9 ay önce $58.000 dolar karşılığında satın almıştı. Aracın sahibi Antony Kennedy’e göre bir gece evinin bahçesine iki adam geldi. Hırsızlar çantadan bir tablet çıkararak “pasif giriş” (Bir tür anahtarsız araç çalıştırma sistemi. Bu sistemle aracınıza yaklaştığınız anda kapılar anahtarsız bir şekilde açılabiliyor.) sistemini ele geçirdi. Bunu da sadece aracın beynine ulaşarak gerçekleştirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler düşünülene göre, hepimize ibret olması adına, internette yayılmış durumda. 2 günde 300.000’den fazla izlenen görüntüler, forumlarda popüler bir hal aldı.

  “Bu sabah aracım çalındı. Bu olay sadece bir tablet ve bir telefon ile yapıldı. Hırsızlar anahtarsız giriş menzilini evimden bahçeye kadar uzattılar. Anlıyorum PIN’i aktif hale getirmeliydim ama keşke yaptıkları iş onlar için daha zor olsaydı.”

  Aracın sahibi Antony, Elon Musk’tan Twitter aracılığıyla yardım istedi. Bu olay patlak verdikten sonra, 2 ay önce de aynı türden bir olayın İngiltere’de gerçekleştiği duyuldu.

  Aslında Tesla çok daha önceden bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri almıştı. Yani olay tamamen araç sahibinin ihmalkarlığından kaynaklanıyor. Eğer “sürüş için PIN” özelliği aktif hale getirilmiş olsaydı, hırsızlar PIN kodunu bilmedikleri için aracı çalamayacaklardı. Tesla tarafından alınan önlemlerden bir diğeri ise, “pasif giriş” özelliğinin kapatılabilir olması.

  Bu olayın ardından dileriz ki araç sahipleri daha dikkatli olup, gerekli önlemleri almayı ihmal etmezler.

Olay görüntüsü için; https://www.youtube.com/watch?v=y5_Rgb_ggSg

Kaynak: https://www.webtekno.com/tesla-model-s-i-sadece-bir-telefon-ve-tablet-ile-hackleyip-caldilar-video-h55664.html