Peak Games’in Reklamı 39 Kanalda Aynı Anda Yayına Girdi

Yerli oyun şirketi Peak Games 18 Şubat pazartesi akşamı yayınladığı reklam filmi ile adından söz ettiriyor. Mobil oyun şirketi Peak Games, yeni ekip arkadaşları arayışını çarpıcı bir reklam ile duyurdu. 21.30 civarında 39 farklı kanalda aynı anda yayınlanan reklamda oldukça sıradışı bir içeriğe sahip.


İstanbul manzarasıyla başlayan reklamda kendimizi sıradan bir sigorta reklamının içinde sanıyoruz fakat bir anda siyah ekranla karşılaşıyoruz ve bu siyah ekranda komut satırları akıyor. Komutlar ile karşımıza çıkan metin oldukça ilgi uyandırıcı:

Biz bir takımız, İstanbul’dan.
Yolculuğumuz 8 yıl önce, Türkiye’den dünyaya uzanan bir teknoloji şirketi olma hayaliyle başladı.
Takım olmayı ve gelişmeyi her türlü başarının önüne koyarak ilerledik. Dünyaya etki edecek ürün ve teknolojilerin ancak bu anlayışla yaratılacağına inandık.
Bugün, dünyanın en büyük mobil uygulama geliştiricilerinden biriyiz. Ürünlerimiz 193 ülkede, 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Hayallerimiz ise bunun çok daha ötesinde.
Milyarlarca insanın hayatına dokunan teknolojiler geliştirmek ve dünyayı değiştirmek için takım arkadaşları arıyoruz.
İşte bu nedenle sana ulaşmak istedik. Bizim için tecrübelerinin değil, hayallerinin büyüklüğü önemli.
Seni sonuna kadar destekleyen bir ekibin olsun istiyorsan, tanışalım.

Bu ekranda şirket ismini vermeden yeni ekip arkadaşları aradığını duyuruyor. İlk izlenimde oldukça değişik bir deneyim yaratan Peak Games bu reklam ile 39 kanalda aynı anda yayına girdi. Reklamın yayınlanmasıyla birlikte sosyal medyada şirket birden trend olmaya başladı.

Audi’den Esinlenme – Audi’den Çalıntı

Reklam pek çok kişinin beğenisini toplarken Audi reklamı ile olan benzerliği yavaş yavaş olumlu etkiyi gölgeledi. Reklamın konsept ve içeriğinin daha önce yayınlanan bir Audi reklamıyla son derece benzerlik göstermesi, çalıntı söylentilerini gündeme getirdi.


Peak Games ise bu iddialara karşılık resmi twitter hesabından açıklama yaparak çalıntı iddialarını kabul ettiğini ve bunu herkes ile birlikte fark ettiklerini belirtti.

Peak Games’in bu reklam filmi için Medina Turgul DDB ajansı ile çalıştığı biliniyor. Ajans tarafından ise henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmış değil. Peak Games’in büyük umutlarla yayınladığı reklam filmi onlar için bir kriz haline dönüşmek üzere.