The Game Awards 2018 sahnesinde ödüller sahiplerini buldu. Sektörün en büyük ödül törenine bir çok oyun friması ve bir sürü oyun sever katıldı. Bir sürü güçlü adayın bulunduğu bu dönemde bir sürü yılın oyunu çıkabilirdi ama bu seneki yılın oyunu ünvanını GOD OF WAR  aldı. Diğer güçlü adaylardan diğeri RED DEAD REDEMPTION  farklı dallarda alabildiği ödüllerle yetinmek zorunda kaldı.

Peki bu God Of War nedir ?

2005 Yılında oyun dünyasına giren God Of War bir mitolojik oyundur. Oyunun içerisinde ilk başlarda Yunan Tanrıları ve Titanlar bulunur. Oyunun başında ki ana karakter Kratos’un ruhunu savaş tanrısı Ares’e satması üzerine başlayan bir olaylar silsilesidir. Bu oyun kısa sürede insanları kendi içine çekmiş oldu. İlk çıktığı dönemlerde görüntü kalitesi o kadar iyi olmamasına rağmen oynanış tarzı insanların beğenisini topladı. Yukarıdan bir tanrı gözüyle bakıyormuş gibi karakterimizi yönlendiriyorduk ve ilerlememiz için yapmamız gereken görevleri yapıyorduk. Bununla beraber oyun içerisindeki müzikler oynanırken oyuncuları aşırı derecede motive ediyor oyununa adapte olmasını sağlıyordu.

            Diğer oyun serilerinin çıkmasına yaklaştıkça oyuncuların sabırsızlıkları da aynı oranda artıyordu. Son oyun ise diğer oyunlardan çok daha farklıydı bunun nedeni ana karakterimiz artık yaşlanmış bu savaş dönemlerinden yorulmuş olarak İskandinavya ülkelerinden birine gidiyor ama geçmişi peşini bırakmıyor bu sırada küçük bir oğlu olduğu için onu da koruması gerekiyordu. Bu oyunun diğerlerinden farkı kamera açısı diğer oyunlarına göre farklı. Eski oyunlarda yukardan bakarken bu oyunda karakterimizin arkasından bakarak oynuyoruz.

            Muhteşem bir grafik ve inanılmaz bir oynanışa sahip olan God of War 4 hak ettiği birinciliği almış gibi gözüküyor. Alttaki videoda oyunun içerisinde olan bazı oynanış videoları ve oyunun nasıl yaratıldığı hakkında kısa bir video mevcuttur.

Kaynakça:

https://www.tamindir.com/haber/yilin-en-iyi-oyunlari-belli-oldu-iste-2018-in-en-iyileri_40905/