Apple’ın kollarını sıvadığı yeni hamlesi: fiziksel bir kredi kartı. Haberin başını okuduğumda ben de “Nasıl yani?” dedim içimden. Dünya üzerinde o kadar banka ve kredi kartı türevleri varken, Apple’ın bu hamlesini ilginç buldum. Teknoloji devlerinden biri olan şirket neden kendi kredi kartını çıkarsın ki?

  Habere göre Apple, Goldman Sachs ile mobil ödemelerin dışına çıkan bir kredi kartı için ortaklık kuruyor. Öncelikle bu kart Apple çalışanları tarafından test edilecek. Ardından kullanıcılarından onayı alırsa bu yıl içince kullanıma sunulacak.

  Bildiğiniz üzere şirketin Apple Pay sistemi bulunuyor ve kullanımının yaygınlaştırılması isteniyor ancak; fiziksel olarak kullanılabilen bir kredi kartının daha fazla kar getireceği düşünülüyor. Tahmin edersiniz ki bu kart aynı zamanda Apple’ın Wallet uygulamasına da eklenebilecek ve “para, borç, ödül yönetimi” araçları kullanılabilecek. İşin keyifli kısmı ise bana göre şu; eğer elde edilen veriler doğrultusunda belirtilen harcamalarınızın dışına çıkarsanız uyarı niteliğinde bildirim gönderilecek. Fazla harcama yapanlara, para biriktiremiyorum diye yakınanlara yararlı bir hizmet olabilir.

  Kart sahibi olanların bir diğer avantajı ise pek çok satın alımda %2’lik geri ödeme ve muhtemel olarak Apple ürünü alımlarında daha fazla miktarda geri ödeme sistemi bulunacak.

Kaynak: https://www.chip.com.tr/haber/apple-kendi-kredi-kartini-cikartiyor_80889.html