Cevap büyük ihtimalle “HAYIR” olacaktır çünkü gün geçmiyor ki bizi şaşırtan başka bir sektör daha bu proje fikir karmaşasının içinde kendine yer bulmasın. Son birkaç yıldır önümüze çıkan bu ajanslar aslında nedir ne iş yapar bildiğimiz “ajans” yapısından nasıl ayrışır buyrun birlikte inceleyelim.

NEDİR?

Geleneksel medyanın etkisinin azalması, kitlelerin artık daha az okuduğu, daha az internetsiz yayınlar izlediği bu günlerde, Youtube, Instagram, Facebook ve daha onlarca sosyal medya aracı üzerinden tüketiciler daha fazla eğlence, haber ve bilgiye hatta kolay paraya daha hızlı bir şekilde ulaşıyorlar ve doğal olarak bu kanallara yöneliyorlar. Fakat artık sadece tüketiciler değil, üreticiler yani markalar da bu mecralarda çok aktif yer almakta… Öyle ki daha fazla insana ulaşabilmek ve etkileyici bir pazarlama yolu izleyebilmek adına geniş kitleleri kendi peşinden götürebilen insanları, yani fenomenleri kullanıyorlar. Her gün yeni bir “Instagrammer’ın, Snapchatter’ın, Viner’ın, Vlogger’ın ve Blogger’ın” içeriklerine denk geldiğimiz karmaşık ağlarda, bu insanları bir araya toplamak ve kâr amacıyla bu insanlarla markaları bir araya getiren ticari şirketlere de Influencer Marketing Agency (IMA) yani Fenomen Pazarlama Ajansı diyoruz.

“5’i 1 Yerde”

Etkileyici pazarlama ajanslarının beş farklı türde çok sık kullandıkları etkileyici pazarlama kampanyası vardır:

1. Ürün Yerleşimleri: Bu kampanya türü, bir şirketin ürününü, hizmetini veya logosunu bir sosyal medya etkileyicisinin fotoğraf, video, blog yazısı veya Snapchat Hikayesi’ne entegre etmesi anlamına gelir.

2. Yarışma, Eşantiyonlar ve Çekilişler: Heyecan verici bir yarışma veya hediye vermek için bir sosyal medya yıldızı ile işbirliği yaparak kullanıcıya katılımını teşvik eden bir kampanyadır.

3. Tema / Hashtag Kampanyaları: Bu tür bir kampanya için, dijital influencerdan, genellikle takipçilerinden hashtag’i kullandırması ve merkezi bir tema veya hashtag etrafında içerik geliştirmeleri istenir.

4. Yaratıcı Influencer Kampanyaları: Tematik veya karma etiketli bir kampanyaya benzer şekilde, yaratıcı kampanyalar, sosyal medya etkileyicilerine markanın mesajını veya temasını yansıtan içerik oluşturma özgürlüğü verir.

5. Sosyal Takipçi Oluşturma Kampanyaları: Kampanya türü, bir markanın sosyal medya kanalındaki takipçi sayısını artırmak için tasarlanmıştır.

C:\Users\Lenovo\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\maxresdefault.jpg

FARKI NE?

Pek çok sosyal medya, pazarlama, dijital, yaratıcı veya halkla ilişkiler ajansı, kapsamlı bir pazarlama stratejisinin bir parçası olarak etkili pazarlama hizmetleri sunabilirken, IMA’ler yalnızca sosyal medya fenomenleri ile pazarlamaya odaklanır. Yani bu işlerinin yalnızca bir stratejisi değil uzmanlaştıkları tek alandır. Markaların sosyal medya yıldızları ile bağlantı kurmasına yardımcı olan çeşitli influencer pazarlama platformları, yazılım türleri ve araçları da mevcuttur, ancak markalar etkileyici pazarlamanın nüanslarını anlamadıkça, pazarlamacıların bu araçları mümkün olduğunca etkili kullanmakta zorlanacakları açıktır. Bu yüzden IMA ajansları diğer ajanslardan uzmanlık alanı açısından ayrışırlar.

Related image

EN İYİLER!

Dünya çapında bu işi yapan ajansların en iyilerini web siteleriyle birlikte paylaşıyoruz!

Listenin sonundaki ajans Türkiye’deki en büyük Influencer ajansı… Biz bir incelemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü büyük ihtimalle o zaman başlıktaki soruya verdiğiniz cevap değişecektir.

1. Viral Nation

2. HireInfluence

3. August United

4. Leaders

5. Openinfluence

6. Zorka.Mobi

7. Mediakix

8. The Amplify

9. Influencer Marketing Agency (IMA)

10. Infinite

11. Agency Entourage

12. Social Famous

KAYNAK:https://influencermarketinghub.com/what-is-influencer-marketing/