8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemini gittikçe arttırdı. Özellikle, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ön planda olduğu bugünlerde markalar farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalar yapmaya devam ediyor. 2019 Mart ayındaki marka çalışmalarına hep birlikte göz atalım…

Nike

Bu yıl 8 Mart çalışmalarına ünlü spor ürünleri markası Nike’ın damga vurduğunu söyleyebiliriz. Günler önce yayınladığı “Dream Crazier” isimli reklamı ile kadınlara, kendi mottosunu da kullanarak, “It’s only crazy until you do it” yani, siz yapana kadar bu sadece çılgınlık mesajı verdi. Nike’ın yaptığı çalışmalarda görmeye alışkın olduğumuz “Just do it” sloganıyla insanlar için hep teşvik edici hem de dikkat çekici bir mesaj verdi.


Elidor

“Aklımız saçımızla ölçülüyorsa, biz yokuz” mesajının öne çıkarıldığı kampanya, kadınların
potansiyeline ilişkin olumsuz önyargılara ayna tutmaya hazırlanıyor. Elidor ve kampanya
elçileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde bu olumsuz önyargıların, kadınların
hayallerini gerçekleştirmelerinin ve fırsat eşitliğinin önünde engel olmasına “Biz yokuz”
diyen kadınların sesi oluyor.

Opet

Opet petrol şirketinin “Ben Kadınım!” başlığı ve #KadınGücü, #BizdeBuKadınGücüVarken hashtagleri ile paylaştığı videoda, kadınların erkeklerle aynı işleri, eşit şekillerde yaptığı ön plana alınmış. Son günlerde benzin istasyonlarında görmeye alıştığımız kadın benzincilere de yer vermeyi ihmal etmemişler. Video, her alanda kadınların güçlü ve başarılı olduğuna dair örnekler ile izleyiciye sunulmuş.

Maximum Kart

Kadınlar Birbirine Destek Oldukça Güçlü! başlığı ile paylaştıkları videoda, kadınların her güçlüğe rağmen hayal güçlerinin peşinden gitmesi gerektiği fikri benimsenmiş. İlkler ve geleceği değiştirme düşünceleriyle desteklenen reklam izleyici ile buluşturulmuş.

Pegasus Airlines

Hayallerinin Peşinden Uç! fikrini destekleyenlerden biri Pegasus. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren hiçbir şeyin imkansız olmadığının gösterilmesi konu alınmış.

Greyder

Çocukların hayallerinin cinsiyet ayrımı olmadığının konu alındığı reklam #KadınınAyakSesleri hashtag’i ile güçlendirilmiş.

Sabancı Vakfı

#EğitimHakkıTartışılmaz hashtag’i altında kız çocuklarının eğitim hakkına dikkat çeken reklamda, vakfın eğitimi yıllardır önemsendiğini vurgulanmış.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)

#BaşarınınCinsiyetiOlmaz başlığı ile kadınların iş hayatında karşılaştığı önyargıların üzerinde durulmuş. Konuşma dilinde sıkça kullanılan sözlerle, kadınların her koşulda çeşitli zorlukların üstesinden geldiği izleyiciye aktarılmış.

Boyner Grup

#Nokta hashtag’i ile paylaşılan reklamda, ağırlıkta olarak cinsiyet eşitsizliği ve kadın hakları üzerinde duruluyor.

Lassa

#kadıngibisağlam etiketiyle çıkan reklamda, özellikle kadın fabrika işçilerinin ve iş dünyasındaki kadınların önemi vurgulanmaya çalışılmış.

Alfemo

Kadınların hayata katılmadığı bir dünya nasıl olurdu düşüncesiyle yola çıkan Alfemo #BirlikteAyaktayiz hashtag’i ile izleyiciyle buluştu.