Şüphesiz Netflix’in, diğer rakiplerine göre sektöründe çok büyük bir ağırlığı bulunsa da rakipleri bu durumun önüne geçme çabasında.

Geçtiğimiz yıl Fox’u 54 Milyar dolara satın alan Disney veya Yüzüklerin Efendisi’ni satın alan Amazon‘un yanı sıra ülkemizde de Puhu Tv, Blu Tv gibi platformlar Netflix‘in rakipleri. Televizyonun yerini online platformlar almaya başladıkça rekabet daha da fazla büyüyecek.

BBC Türkçe’nin haberine göre İngiltere’nin iki büyük yayın kuruluşu BBC ve ITV, Amerikan online yayın ağı Netflix’e rakip olacak BritBox adında yeni bir platform kuruyor.

BBC ve ITV Ortaklığı
Luther ve Sherlock gibi dizileri dünya çapında tanınıp sevilen BBC ile The Crown ve Vanity Fair gibi dizilerin yapımcı olan ITV, hem kendi yapımlarının hem de ortak yapımlarının yer alacağı bir dizi yayın platformu kuruyor.

İki kurum yaptıkları ortak basın açıklamasında, kuracakları platformun son aşamasına geldiklerini ve rekabet kurulundan onay almaları gerektiğini belirtti.

2019’un ikinci yarısında İngiltere’de açılması planlanan platformun, Amerikalı rakipleri Netflix ve Amazon ile benzer fiyatlara sahip olması bekleniyor. Basında çıkan bazı iddialara göre yeni platformun ücreti aylık 5 sterlin olacak.

Kaynak:
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47392110