Hatırlayacağımız üzere 2016 ve 2017 yılı Amerika Birleşik Devletleri için hiç de parlak geçmedi. Ülke, pek çok farklı bölgesinde doğal felaketlerle uğraşmak zorunda kaldı. Hurricane, Maria, İrma Kasırgaları ve ardından Kaliforniya’da çıkan yangınlar can kayıplarına sebep oldu.

Anheuser-Busch’un Fark Yaratıyor

1852’de Eberhard Anheuser ve Adolphus Busch tarafından Amerika’da kurulan ve Budweiser gibi markalarıyla tanınan Anheuser-Busch, Dünya’nın en büyük alkol şirketlerinden biri konumunda.

Felaketlerin sürdüğü dönem, kurtarma çalışmalarına yardım etmek isteyen Anheuser-Busch, çok konuşan bir kampanya yaratarak hem PR’ını yapmış oldu, hem de gerçekten bir sosyal sorumluluk hareketine imzasını attı.

Bira üretimini geçici olarak durduran şirket,  felaket kurbanlarına dağıtılması ve acil durumlarda kullanılması için su üretmeye başladı. Üretilen yüz binlerce Anhuser-Busch etiketli su, başta Florida olmak üzere ülkenin dört bir yanına taşındı.

Bu kampanya çok kısa bir süre içinde sosyal medyada konuşulmaya ve takdir edilmeye başlandı. Daha sonra da Amerika’daki büyük medya kanallarında kendine yer buldu.

Kampanyanın sonunda, şirketin sosyal medyaya attığı gönderiler toplam 1.24 milyar etkileşim aldı. Şirketin sosyal medya hesapları tarihindeki zirve noktayı görmüş oldu.
Aynı kampanya Cannes Lions’da 1 Altın ve 1 Gümüş ödül kazanarak, başarısını perçimledi.

Kaynak için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız