Geçtiğimiz yıl dijital dünyayı ilgilendiren en önemli tartışma konularından biri net neutrality yani ‘’ağ tarafsızlığı’’ idi. Ağ tarafsızlığı en basit ifadeyle, internet erişimi sağlayan şirketlerin; hizmet sağladığı müşterilerinin internet aktivitelerine dokunamıyor olması anlamına geliyor. Yani internet sağlayıcı şirketler, sizin tükettiğiniz internet içeriğini kontrol edemiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Federal İletişim Kurulu’nun 2017 sonunda aldığı ‘’ağ tarafsızlığını kaldırma’’ kararı, konuyla ilgili tartışmaların fitilini ateşlemişti. Fakat dijital evrenden çıkacak çıkıp halka dönecek olursak, ağ tarafsızlığı ilkesinin ne olduğu tam olarak anlaşılmadığı için kafalarda soru işaretleri oluştu.

Ünlü fast-food şirketi Burger King ağ tarafsızlığına destek verdiğini açıklamakla sınırlı kalmadı ve bu konu üzerinden bir kampanya üretti: Whopper Neutrality. Kabaca özetlemek gerekirse, Burger King satış noktalarına gelen insanlara Whopper menüler üzerinden ağ tarafsızlığı ilkesinin ne olduğu anlatıldı. İnternet erişim hızları, whopper menülerine göre düzenlendi.

Kampanyayla ilgili atılan tweetler sosyal medyada gündeme oturdu ve desteklendi. Sosyal medyanın yanı sıra birçok televizyon kanalı Burger King’in hamlesini ekrana taşıdı. Böylece güzel bir kampanya ortaya çıkmış oldu.

Kaynak için tıklayınız