Dünya’da gıda sektörü konuşulduğu zaman akıllara gelen ilk firmalardan biri hiç şüphesiz İsviçre menşeili Nestle. 1866’ya kadar dayanan köklü tarihi ve altında bulundurduğu başlı başına dev birçok marka ile Nestle, hemen hemen herkesin hayatında yer edinmeyi başarabilmiş durumda.

Tarihte yolculuk yaparak tekrar 1800’lü yıllara dönecek olursak, Nestle’nin başlangıç hikayesinin; kurucusunun duyarlılığına bağlı olduğunu görüyoruz. Bahsettiğimiz dönem, emzirilemeyen bebekler hem İsviçre hem de tüm Dünya için büyük bir sorun teşkil ediyordu. Hatta bu sebeplerden dolayı ne yazık ki birçok bebek hayata gözlerini yumdu. Bu soruna bir çözüm üretmeyi amaçlayan Nestle’nin kurucusu Henri Nestle, aynı zamanda Dünya’da ilk olma özelliği taşıyan bir hazır bebek maması üretti. Farine Lacteé adını taşıyan bu mama kullanılmaya başlandıktan sonra birçok bebeğin hayatını kurtardı. Kısa sürede yurt dışına da yayılan bu bebek mamaları Nestle’ye popülerlik kazandırdı.

151 Yıldır Değişmeyen Logo

Nestle’ye dair en enteresan ayrıntılardan birisi, 151 yıldır logo konusundaki orijinalliğini korumasıdır. Tarihteki ilk Nestle logosu, Henri Nestle’nin hanedan arması idi. 1868 yılında ise çok ufak değişiklikler dışında günümüze kadar gelen Nestle logosu oluşturuldu. Kuş yuvası içeren logonun anlamı da Nestle’nin Almanca’da ‘’kuş yuvası’’ demek olmasıydı.

Nestcafe, Nesquik, Nestea, Maggi gibi ünlü markaların sahibi olan Nestle, aynı zamanda kozmetik devi L’Oreal’in de %30 hissesini elinde bulunduruyor ve Dünya’nın en büyük şirketlerinden biri olarak hizmet vermeye devam ediyor.