Popüler bilgisayar oyunu League of Legends, 2019 Dünya Şampiyonunu belirleyecek. Bu sene Avrupa’da 2 Ekim tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde başlayacak ve Avrupa’da 3 farklı şehri ziyaret edecek. Dünya Şampiyonası her yıl LoL liglerinin en iyi takımlarını karşı karşıya getiren uluslararası bir turnuva.

13 bölgenin liglerinde başarıya ulaşmış 24 takım kupa için karşı karşıya gelecek.

Temsilcimiz

Royal Youth, Türkiye Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi’nde rakibi Bahçeşehir SuperMassive’i 3-2 yenerek Worlds 2019’a katılma hakkı kazandı. 23 Eylül’de yapılan kura ile rakiplerimizde belli oldu. Kore’den Damwon Gaming ve Brezilya’dan Flamengo Esports ile ikişer maç oynayacağız. Bu ön eleme maçlarında ilk ikiye kalırsak bir üst tura yükseleceğiz. 2019 Dünya Şampiyonası Royal Youth için bir ilk olacak. Kadromuza bakacak olursak, üst koridorda ‘Armut’ İrfan Berk Tükek, ormanda ‘Closer’ Can Çelik, orta koridorda ‘Cyeol’ Yu Chung-yeol, alt koridorda ‘Pilot’ Na Woo-hyung ve destek rolünde ‘Tolerant’ Barış Cepnioğlu oynayacak.

Format

Dünya Şampiyonası, ön eleme aşaması, grup aşaması ve eleme aşaması (çeyrek finaller, yarı finaller ve final) ile toplam 3 aşamada gerçekleşecek. Ön eleme aşamasında 12 takım 4 gruba ayrılacak ve her grubun birincisi ile ikincisi ön eleme finallerine çıkacak. Bu aşamada her bir grubun birincisi, grup ikincisi olan takımlarla eşleştirilecek. Bu maçlar, ön eleme aşamasından grup aşamasına çıkacak 4 takımı belirleyecek. Grup aşamasına çıkmaya hak kazananlar ikili lig usulüyle ve tek maçlık seriler üstünden eleme turu için çarpışacaklar. Beş maç üzerinden oynanacak ve kura ile belirlenecek eleme aşamasında birinci olan 2019 Dünya Şampiyonu olacak.

Bütün maçları ve yayın programını watch.tr.lolesports.com adresinde bulabilirsiniz!

Kaynak için tıklayınız.