Netflix yapımı Mindhunter, 2017 yılında izleyicilerle buluşarak dram ve polisiye türüne özgün bir bakış açısı getirdi.  2. Sezonuyla beraber IMDb ‘de 8,6 puan alarak son dönemin en beğenilen dizilerinden birisi oldu. 

John Dougles ve Mark Olshaker’ın yazdığı Mindhunter’ın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Dizinin başrolünü ise Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross ve Anna Torv paylaşıyor. 

Mindhunter, 1970’lerin sonlarında Amerika’da, FBI’da ara bulucu ve eğitmen olan Holden Ford ve Davranış Bilimci Bill Tench’in seri katillerle yaptıkları görüşmeleri konu alıyor. Derinlemesine psikolojik çözümlemeler ile sıra dışı suçlar işleyen kişilere dair yeni profiller oluşturuluyor ve gelecekte meydana gelebilecek suçları anlamaya yönelik araştırmalar yapılıyor. 

Psikoloji Profesörü Wendy Carr’ın da bu ekibe dahil olmasıyla davranış bilimlerinde çığır açacak ve var olan hukuk sistemine devrim getirecek asıl hikâye başlıyor. 

İzlemek İçin Çok Neden Var!

John Dougles’ın ‘’Mindhunter: Inside the FB’s Elite Serial Crime Unit’’ kitabından uyarlanan bu dizi olayların akışı da dahil gerçek hikâyeye dayanıyor. Tamamıyla yaşanmış olaylar izleyiciyle buluşuyor. Seri katilleri anlamaya yönelik cinayet davaları sorgulanıyor, suçlularla röportajlar yapılıyor ve suç psikolojisine dair birçok yaklaşım geliştiriliyor. Daha önce kimse onları anlamaya çalışmamıştı ve bu iki ajanla beraber Davranış Bilimlerinde yeni bir dönem başlıyor!  

Sosyoloji ve kriminal psikoloji disiplinleri ise senaryo da çok başarılı bir şekilde yansıtılmış. İnsan doğasını, davranışları ve duyguları anlamaya yönelik ilham verici bakış açıları sunuyor. Birbirinden farklı karakterin hayat hikayesini izliyor ve zamanla siz de diziden bir karaktere dönüşüyorsunuz. Merak uyandırması, düşündürmesi ve empati duygusunun verdiği küçük heyecanları hissettirmesi ise en keyifli tarafı olmalı diye düşünüyorum.

Aynı zamanda 1970’lerin Amerika’sına ışık tutan Mindhunter, adalet sistemine ve toplumsal normlara değinmesiyle dikkat çekiyor.  Birçok siyasi ve ekonomik krizin yaşandığı bir dönem olması, suç oranlarının artması toplumsal boyutta yaşananlara genel bir çerçeve oluşturuyor. 

Son olarak, çekim ve prodüksiyonda gerçekten harikalar yaratılmış. Dizinin tüm sahnelerinde bir duyguyu tamamıyla hissedebilmeniz için kamera açıları başarılı bir şekilde konumlandırılmış. Müzikler ise ancak bu kadar uyumlu ve doğru bir şekilde seçilebilirdi.

Ve beklenen ikinci sezon fragmanı!

Mindhunter’ın tüm bölümleri için tıklayınız.