4 Ekim’de vizyona giren ve ilk üç günde 385 bin kişinin izlediği DC Yapımı The Joker, Türkiye’de ekim ayı en iyi yabancı film açılış rekorunu kırdı. Büyük bir ilgiyle karşılanan bu film dram ve gerilim türünde başyapıt olarak nitelendirilebilecek derecede.  Şimdiden IMDb’den 9 puan alan filmin baş rolünde Joaquin Phoenix, Joker karakteriyle nefes kesici bir performans sergiliyor. Her ince detayına kadar karakteri analize edip tamamen başka bir kimliğine bürünmüş. Film boyunca karakterinin en çarpıcı ve karanlık taraflarını seyrediyoruz. Phoenix’in bu film ile Oscar’a aday gösterildiğini düşünmemek imkânsız. Klasik bir süper kahraman filminden farklı olarak karakterin hayatını yakın odaktan izleyeceğiniz baştan sona tüm detaylarıyla gerçekçi bir film. 

‘’The Joker’’ filmi; Gotham’da, akıl sağlığı sorunları olan başarısız bir komedyen Arthur Fleck’i in Joker kimliğine dönüşümünü anlatıyor. Tek isteği kabul edilmek ve sevilmek iken karşılığında sadece zorbalık ve kötülük görüyor. Yaşadığı tüm hayal kırıklıkları ve travmalar onu suça itiyor. Fleck, artık sadece içindeki karanlık tarafı ortaya çıkardığında mutlu olduğunu fark ediyor ve zamanla alter egosu olan Joker’e dönüşüyor. Kimsenin ona gülmediği yalnız ve mutsuz hayatından sonra yeni kimliği Joker ile tanınmaya ve bir değişim yaratmaya başlıyor. Yarattığı ideolojiyi takip eden insanlar var artık! İşlediği tüm cinayetler ve topluma aykırı duruşu ile sosyal bir devrime neden oluyor ve en sonunda toplumsal adaletsizliğe karşı bir sembol haline geliyor. Kısacası DC Comics karakterlerinden Batman’in düşmanı olarak bildiğiniz Joker’in çok farklı bir yanıyla tanışacaksınız. 

Ayrıca yönetmen Todd Philips‘in bambaşka bir dünyası ile karşılaşıyoruz bu filmde. Filmin Joker hikayesinden çok Joker’in nasıl olduğunu anlatan bir hikâye olduğunu söylüyor. Phillips aynı zamanda, Scott Silver ile senaryoda da harikalar yaratmış.   Daha önce Hangover, Due Date ve Old School gibi komedi filmleriyle bilinen Philips, Joker filmi ile dram, suç ve gerilim türlerinde de yeteneğini kanıtlamış oldu. 

Filmin kadrosunda ayrıca başarılı performanslarıyla Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Marc Maron, Bill Camp, Shea Whigham, Glenn Fleshler, Douglas Hodge ve Brian Tyree Henry gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

Tüm eleştirmenlerin, basının ve film tutkunlarının odağında olan The Joker geçtiğimiz günlerde ilk ödülünü kazandı bile. 76. Venedik Film Festivali‘nde büyük ödül Altın Aslan’ının (Leone d’Oro / Golden Lion) sahibi Joker oldu.