Günümüzde en pahalı markalardan biri olarak tanınan Beymen Osman Boyner tarafından uzun süren araştırmalar sonucunda modacı arkadaşı Kerim Kerimol ve İtalyan moda evi sahibi Silvano Corsini’nin işbirliğiyle Beymen’in ilk tohumlarını attı.

Beymen’in kendi etiketiyle ürünlerini sunduğu ilk mağazası 1971 yılında İstanbul Şişli’de açıldı. Beymen, 1971 yılından bu yana Türk moda sektörünün yanı sıra, dünya lüks parekende sektörünün de önde gelen markalar zincirinin arasında yer alıyor.

İlk olarak erkek giyimi üzerine bir üretim ve mağazacılık yapılmaya karar verildiğinde konu ile ilgili toplantılara sadece erkekleri düşünerek konumlandırılıyor. Bir de global bir kimlik kazandırmak için İngilizce adam anlamına gelen “men” kelimesi ile birleştirilerek Beymen markası ortaya çıkıyor. Beymen, ilk olarak erkek koleksiyonlarını müşterileriyle tanıştırdı. Büyük ilgi gören erkek koleksiyonunun ardından, Beymen kadın koleksiyonunu ve 1985 yılında da “casual” giyim anlayışına farklı bir soluk getiren Beymen Club markasını lanse etti.

1987 yılında bir ilke imza atarak Türkiye’de henüz tüketiciyi koruma yasasının bulunmadığı ve tüketici haklarından söz edilmediği bir dönemde ”Koşulsuz Müşteri Mutluluğu”kavramını hayata geçirerek sektörde  bir devrim yarattı. Türkiye’de lüks moda parakendeciliği Beymen ile başladı. Bugün 400 den fazla dünya markasını bünyesinde bulunduran Beymen’in kendi koleksiyonları, dünyada best in-class (sınıfın en iyisi) olarak kabul ediliyor. Beymen Mağazacılık A.Ş. çatısı altında Beymen, Beymen Club, Blender ve Beymen Shu mağazaları ve Tods, Giuseppe Zanotti’ye ait monobrand butikler olmak üzere 57 mağaza bulunuyor. YSL, Lanvin, Celine, Stella McCartney, Dolce&Gabbana, Bottega Veneta, Chloé gibi markalar da sadece Beymen mağazalarında satışa sunuluyor.

Beymen 50 ülkede,8 ayrı dilde yılda dört kez yayınlanan,moda dünyasının en prestijli uluslar arası yayınlarından Wear Global Dergisi tarafından verilen “2017 Dünya’nın En İyi Moda Perakendecileri”ödülüne layık görüldü. Tüm dünya markaları ve özel koleksiyonlarına ilave olarak Beymen multibrand stores; Beymen Home, Beymen Chocolate, Beymen Kids, Beymen  Blender gibi bir çok ürün kategorisini bünyesinde bulunduruyor. Çeşitli markaları bünyesinde barındıran Beymen lüks pazarına hitap etmeyi başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.

Kaynak için tıklayınız.