Dijitalleşen dünyamızda 7’den 70’e artık herkesin bir akıllı telefonu veya bir tableti var. Gerek sosyal medyada like atıp fotoğraf paylaşmak için, gerek dizi, film izlemek için, gerek müzik dinlemek için gerek çocuğu yemek yerken oyalamak için… Amaçlar farklı olsa dahi herkes bir sebepten gün içinde tabiri caizse telefonuna, tabletine yapışık yaşıyor. 

Organımız haline gelen bu teknoloji harikaları aslında internet olmadan pek de bir işe yaramıyor diyebiliriz. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından gerçekleştirilen ‘’Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nın güncel verilerine göre Türkiye’deki internet kullanımı 2019 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde yüzde 75,3 oldu. (Dijitalage, 2019) Bu oran bir önceki yıla göre yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Türkiye’de 59 milyon internet, 52 milyon da sosyal medya kullanıcısı var. Oranlar bu kadar yüksekken Samsung bu duruma dur dedi. 

‘’İnterneti tadında kullan’’ hashtagi ile internet kullanımının aşırılığına dikkat çekmek isteyen teknoloji devlerinden olan Samsung duygularımıza dokunan bir video yayınladı. Durdurulamaz bir hal alan internet kullanımının yetişkin ve çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine odaklanılan kampanya için hazırlanan bu videoda kendinizden bir parça bulacağınız kesin.  Gelin hep beraber #internetitadındakullan’mayı deneyelim mi?

Kaynak için tıklayınız.