1 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sürülen Call of Duty Mobile şu ana kadar yoğun ilgi gördü. Apple Store ve Google Play Store’da iyi yorumlar ve puanlar ile karşımıza çıkıyor. Call of Duty için her şey yolunda gözükürken oyuncular hiç de etik olmayan bir durumla karşılaştılar. Oyuna Halloween etkinliği kapsamında getirilen ‘loot box’ sistemi hileli çıktı.

     Gerçek parayla açtığınız bu kutulardan rastgele elde edebileceğiniz 10 tane oyun içi eşya bulunuyor. Eşyaların hepsi farklı kategorilerde olup düşme oranlarında farklılık gösteriyor. Oyuncuların keşfettiği hile ise düşme oranlarında. En nadir yani mor renkli eşyaların düşmesi için en az 9 kere para ödemeniz gerekiyor. 5 farklı Youtuber’ın açmaya çalıştığı eşyalar hepsine 9. denemeden sonra düştü.

     Bu hilenin en can sıkıcı noktası ise her denemenizde fiyatların katlanması yani en nadide eşyayı alabilmeniz için istisnasız 100 dolar para harcamak zorunda kalıyorsunuz. Düşme şansı en düşük eşyayı elde etmek için toplam 250 dolar para harcamış oluyorsunuz. Oyuncular arasında keşfedilen bir başka hilede eşyaların herkese sıralı düşmesiydi. Her şey bir araya geldiği zaman şans üzerinde kurulu olması gereken ‘loot box’ sisteminin aslında daha çok kar elde etmek amacıyla elden geçirildiğini gösteriyor.

     Özellikle Youtube başta olmak üzere oyuncular, oyunun yapımcısı Activision’a tepkilerini dile getirdi. Activision, oyuncular arasında paraya düşkünlüğü ile ün saldı. Şirketin yıllardır devam eden olumsuz itibarına rağmen 25 Ekim’de çıkarttıkları Call of Duty: Modern Warfare hayranları arasında şimdilik olumlu yorumlar alıyor. Hayranların akıllarında ise Call of Duty Mobile’daki bu hile stratejisinin Modern Warfare’e gelip gelmeyeceği.

Kaynak için tıklayınız.