Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TBWA/FORGOODtarafından düzenlenen 6. Sosyal Fayda Zirvesi25 Ekim tarihinde gerçekleşti. Etkinlik 25 oturumda 70 konuşmacının katılımıyla yapıldı. 

   “İyiliğe Giden En Kısa Yol” temasıyla düzenlenen etkinlik, #2030ŞİMDİ etiketi ile daha iyi bir dünyayı hedefliyordu. Zirvede farklı sektörlerden katılımcılar, dinleyiciler ve önemli isimler bulunuyordu. Hepsinin ortak hedefi ve amacı daha iyi bir gelecek için neler yapılabileceğiydi. Afet hazırlığı, iklim değişimi, sanat ve girişimcilik gibi farklı birçok konu ele alındı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğanda konuşmacılar arasındaydı. Erdoğan özellikle gelecekte olacak iklim göçlerinden bahsetti. Erdoğan, “küresel sıcaklık 1,5 derece sınırının altında kalmazsa, dünyanın birçok yeri yaşanamaz hale gelecek. Bu da insanların yaşanabilir bir yer ve su bulmak için kitleler halinde göç etmesi demek. İşte biz bu nedenle ‘İşe bir yerden başlayalım.’ dedik ve 2017’de sıfır atık için yola çıktık.” dedi ve konuşmasını bu şekilde sürdürdü.

Zirvenin sunuculuğunu yapan Halit Ergenç ise “Şikayet etmeyi bırakıp, hızlıca aksiyon alabileceğimiz konular üzerinde çalışmalıyız. Dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olabilmesi için en küçük katkı bile çok değerli.”diyerek dikkatleri topladı.

NDP Türkiye ve Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen SKA Etki Hızlandırıcı projesi de ayrıca konuşuldu. Dışişleri ayağında yetkili olan Mustafa Osman Turanyaptığı konuşmada temel sorunlara odaklanılmasının ve ortaklıklar kurarak çözümlerin sürdürülebilir olmasının öneminden bahsetti. Globesight Türkiye Temsilcisi Duygu Mörelbu oturumda konuştu ve küresel sorunlar için “kalkınma gücü” önemine değinerek her sektörden ve kesimden kişilerin çözümlerde rol alması gerektiğinden bahsetti.

Kaynak:
http://www.sivilsayfalar.org/2019/10/28/dunyayi-surdurulebilir-kilmanin-yollari-sosyal-fayda-zirvesinde-konusuldu/
https://www.timeturk.com/6-sosyal-fayda-zirvesi/haber-1262794
http://www.womantv.com.tr/sosyal-fayda-zirvesi-short-cut-ile-iyilige-odaklaniyor-661h.htm