Ferruccio Elio Arturo Lamborghini 28 Nisan 1916 yılında İtalya’nın Cento kentinde doğdu. Çocukluğundan beri makinelere meraklı olan Ferruccio, makine mühendisliği okudu ve hayatını bu yola adadı.

2. Dünya Savaşı’ndan önce çiftçilere kolay çözümler sunan bir girişimciydi. 1944 senesinde İngilizlere esir düştü. İngilizler, detaylı teknik bilgilere sahip olması nedeniyle Lamborghini’yi motor bölümünde çalıştırdılar. Bu durum ona bir ödül niteliği taşıyordu. Burada geçen yıllarında,otomobil ve motorlar konusunda,teorik bilgilerini pratiğe dökerek büyük bir deneyim kazandı. Ferruccio Lamborghini savaştan kalan araçları traktör yapımında kullanmıştır. Bozuk araçları tamir etmeyi ve farklı parçalardan araç üretmeyi de yine burada geçirdiği yıllarda öğrendi.

Savaştan sonra 1949 yılında Lamborghini  traktör fabrikasını kuran Ferruccio Lamborghini, aynı zamanda bir spor otomobil hayranıydı. Ferruccio Lamborghini’nin çok sayıda spor arabası mevcuttu, ancak öyle bir tutkusu vardı ki onun aynı zamanda tüm hayatının değişmesine neden oldu.O tutkunun adı Ferrari’ydi. İlk Ferrarisi 250 GT modeli olan iş adamı, bu aracı o kadar çok beğenir ki, üç adet daha Ferrari aldı. Tutkuyla bağlı olduğu Ferrari’lerinde zaman içerisinde aynı vites aksanı problemi baş gösterdi. Araçlarını servise götüren Lamborghini, problemine bir türlü çözüm bulamadı. Ferrari’nin kurucusu Enzo Ferrari ile görüşmek isteyen Lamborghini, saatlerce bekletildi. Bu görüşme talebinden, hem kendi hem de otomobil dünyasının kaderini değiştirecek bir yanıt aldı.

Enzo Ferrari, kendisi ile görüşmeyi kabul etmedi ve Lamborghini’yi küçümseyerek ona kendi işine bakmasını, spor araba üretimini de Ferrari’ye bırakmasını söyledi. Ferruccio Lamborghini, daha sonra Ferrari’deki vites aksamının Lamborghini traktörlerinde kullanılan viteslere çok benzediğini fark eder. Traktör fabrikasında bu Ferrari’ye Lamborghini üretimi bir vites takılır ve sorun çözülür.

Ferrucio Lamborghini yeni bir sektöre giriş yapmaya karar verir.Ferrari’nin eski çalışanlarından Giotto Bizzarini, Franco Scaglione ve Gian Paolo Dallara’yı işe alır. Amaçları çok netti. Napoli ile Milano’yu birbirine bağlayan ünlü İtalyan otoyolu Autostrada del Sole2de 150 mil hızla ulaşacak lüks ve güçlü bir GT yaratmak. Sadece 4 ay içinde Lamborghini’nin ilk lüks arabası olan 350 GT doğmuş oldu.

Bir zamanlar traktör üretici olan Lamborghini günümüzde Ferrari’nin rakibi olmaya devam ediyor. Lamborghini, yıllar içerisinde her ürettiği model ile çığır açmaya devam ediyor. Dev İtalyan markası günümüzde sadece lüks otomobiller değil aynı zamanda bir servet değerinde olan sürat teknelerinin motorlarını da üretiyor.  

Kaynak için tıklayınız.