Müzik ruhun gıdasıdır diyoruz peki ya her müzik her yaş için uygun mu? Z kuşağında teknolojinin içine doğmuş çocuklar ellerine telefon veya tabletlerini aldıklarında hangi içerikteki sitelere girdiklerini, ne tarz müzikler dinlediklerini ve nasıl videolar izlediklerini sürekli olarak takip etmek veya sınırlandırabilmek her zaman mümkün olmuyor.

Gelişim evresinde olan ve her gördükleri olayı, durumu, sözü, davranışı imite etmeye hazır olan bu çocukların özellikle şarkıları ezberleyip bulundukları her yerde o şarkıları bağıra çağıra söylemek gibi bir alışkanlıkları var. Böyle bir durumda çocuğunuzun ulu orta küfürlü bir şarkı söylemesi pek de hoş karşılanmayacaktır. 

Spotify da Premium özelliklerine bir yenisini daha ekleyerek ‘’Spotify Kids’’ isimli yeni bir uygulama geliştirdi. 3 yaş ve üzeri çocuklar için tasarlanan bu uygulama Spotify’ın aile paketinin içinde mevcut olacak. Premium aile paketinde bulunduğundan dolayı reklam içermeyen uygulamadaki müzikler tecrübeli Spotify editörlerinin manuel olarak hazırladığı listelerden oluşuyor. Ebeveynlere de çocuklarının yaşına uygun olan müzik içeriğini seçebilmeleri için ‘’Audio for Younger Kids’’ ve ‘’ Audio for Older Kids’’ adı altında iki farklı seçenek sunuyor.

Uygulamanın kullanımı bizim kullanmakta olduğumuz Spotify deneyimini çocuklara da yaşatmayı hedefliyor. Kendi hesaplarından sevdikleri içerikleri dinleyebiliyor, kendi zevklerini keşfedebiliyor, manuel olarak hazırlanmış müzikleri, çalma listelerini ve hikayeleri dinleyebiliyor ve uygulamayı çevrimdışı olarak da kullanabiliyorlar. Uygulama IOS ve Android cihazlar üzerinden indirilebilecek. 

Kaynak için tıklayınız.