Hollanda15 Ekim 2015’te sirklerdeki gösterilerde hayvanların kullanımını yasaklamıştı.Ardından Ekim ayında Malta, Meksika, Avusturya, Yunanistan ve Belçika’nın da aralarında bulunduğu dokuz ülke de sirklerde yabani hayvanların kullanılmasını tamamen yasakladı. Beraberinde Almanya’da Sirk Roncalli hayvan kullanımı yasağına duyarsız kalmadı ve yaratıcı bir fikre imza attı.

Circus Roncalli hiçbir hayvanı doğal ortamından ayırmadan insanların gösteriler için yine de sirke gitmelerini sağlayacak gösteriler düzenliyor. Sirkte dört nala koşan atlar, akrobasi hareketleri yapan fil ve bir akvaryum balığından oluşan gösteriler dünyanın en büyük projeksiyon şirketiyle iş birliği yapılarak hologram teknolojisi ile sergilenmeye devam ediyor. Hologramların yanı sıra Circus Roncalli’de gerçek akrobatlar ve ateş gösterisi gibi eğlenceleri de içeriyor.

Şovun teknolojik iş birlikçisi, projeksiyon cihazları markası Optoma bu proje için taşeron Bluebox aracılığı ile sirk çadırına 11 adet ZU850 hologram projektörü ve BX-CTA03 lensleri monte etmiş. Projenin ilk denemeleri 2017’de başlamış.

https://www.birgun.net/haber/sirklerde-yabani-hayvan-kullanilmasi-yasaklandi-90221