Gelecek yıl 150. yılını kutlayacak olan Metropolitan Museum of Art‘ın berakla beklenen MET Gala 2020‘nin teması için temel ilham belli oldu: Zaman.

 1948 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen galada özenle seçilmiş davetliler konsepte uygun ve ilgi çeken kostümler ile birbirleri ile yarışıyorlar.

Her sene ‘The Metropolitan Museum of Art’ tarafından düzenlenen MET Gala bu sene de büyük ses getirecek. Birbirinden ünlü isimlerin belirli bir konsepte uygun olarak giyindiği bu moda şöleninin 2020 teması “Zaman Hakkında: Moda ve Süre”

About Time: Fashion and Duration  temasında hazırlanması planlanan serginin en büyük esin kaynağı Sally Potter‘ın Virginia Woolf‘un romanından beyazperdeye uyarladığı ikonik filmi Orlando.

Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute direktörü Andrew BoltonTemayı nasıl oluşturduğunu anlatırken filmde geçen bir sahneye özellikle dikkat çekiyor. “Tilda Swinton’ı üzerinde 18. yüzyıldan kalma Fransız bir bornoz ile bir labirentin içine girerken görüyoruz. Koşmaya başladığı sırada 19. yüzyıl’ın ortalarında tasarlanmış bir elbiseye dönüşüyor üzerindeki bornoz, ve bu elbiseyle 1850’lerin İngiltere’sindealıyor soluğu. İşte bu sahne 2020 MET Gala konusunun temel fikrini oluşturdu.”

Bolton zaman ile modanın arasındaki temel ilişkiden bahsederken Karl Lagerfeld‘in Bir dönemi düşünürken aklınıza ilk gelen şey kıyafetlerdir”sözünü hatırlatıyor..

Her sene Mayıs ayının ilk Pazartesi akşamı gerçekleştirilen etkinlik, Metropolitian müzesi için bağış toplama amacını içerisinde barındırıyor.

Louis Vuitton‘un ana sponsor olacağı öğrenilen, 7 mayıs 2020’de düzenleneceği duyurulan moda ve sanatın en önemli etkinliklerinden olan MET Gala’da,kimin kimleri giyeceğini merakla bekliyoruz!

Kaynakça:https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/fashion/a29724798/met-gala-2020-theme-date/

https://www.vogue.com/tag/event/met-gala