Netflix platformunu hepimiz biliriz, Netflix’e rakip çıkan olan Disney Plus çıktığı andan itibaren 24 saatte ulaştığı üye sayısı ile büyük bir başarıya imza attı. Yayın hayatına yeni başlamasına rağmen 24 saatte 10 milyon üyeye ulaştı. 

Disney Plus’ın bu kadar çok ilgi görmesinin altında 7 günlük ücretsiz deneme süresi de var. Bunun yanında ABD’de verizon müşterisi olanlar, bazı 4G, 5G ve ev planlarının yanında bir senelik ücretsiz Disney Plus aboneliğine sahip olabiliyorlar.

Ancak bu kadar ücretsiz erişim Disney Plus’ın önemli bir başarı elde etmediği anlamına gelmiyor. Disney, Pixar filmleri, Star Wars ve 16 Marvel filmiyle çıkış yapmak elbette önemli bir hamle. İki platformu karşılaştırmaya gelirsek Netflix’in Temmuz 2019 itibariyle 158 milyon üyesinin bulunduğunu söyleyelim. 

Bu durumda Disney’in Netflix’e yetişmesi için daha önünde uzun bir yol var. Netflix’in sadece ABD’de 60 milyon abonesi bulunuyor. Disney Plus’ın 5 sene sonunda ulaşmak istediği hedef ise, dünya çapında 60-90 milyon üye.

Kaynak