2016 senesinde istismar haberleriyle kamuoyunun gündemine oturan Ensar Vakfı’nın organize ettiği Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olduğu için tepkileri üzerine çeken Turkcell’in eleştirilere karşı herhangi bir açıklama yapmaması ve sponsorluğu geri çekmemesi ile sosyal medya üzerinden başlayan bir kriz yaşanmıştı.

Sosyal medya kullanıcıları turkcell’in sponsorluğa devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama istemiş, tepkilerini #turkcellhattınıiptalet tagi ile tweetler atarak göstermişlerdir. En yoğun paylaşım 7 nisan 2017 tarihinde yapılırken uzun süre “trend topic” sayfasında kalmıştı.

Turkcell “konum ve saygınlığı zedelediği” gerekçesiyle 1107 tweete erişim engeli kararı istemiş fakat, twitter kararı uygulamamıştır. Marka bunun üzerine twitter’a dava açmıştır. Turkcell bu tag ile atılmış 40.000 tweeti tek tek inceleyip 124 kişiye marka itibarını zedelediği gerekçesiyle davalar açmıştı.

Krizin üzerinden uzun zaman sonra “Herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizi destekliyoruz” açıklaması yapmıştı (www.sabah.com.tr) İstanbul Anadolu 17’nci asliye hukuk mahkemesi Turkcell’in açtığı davanın reddine karar vermişti.Bütün bu yaşananlar sonunda Turkcell krizi zamanında tespit edip müdahale edemediği için, hem itibarı açısından büyük yara aldı hem de bir çok abonesini kaybetti.

https://core.ac.uk/download/pdf/84457608.pdf