Bundan birkaç yıl önce Apple’ın hayatımıza soktuğu akıllı asistanımız Siri’den sonra bir akıllı asistan da Yandex’ten geldi. 

2013 yılından bu yana yollardaki en büyük yardımcımız haline gelen Yandex sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de gerçek zamanlı trafik verisini paylaşan ilk navigasyon uygulaması olan Yandex yine Türkiye’de bir ilke imza atarak Akıllı Asistan Alisa’yı tanıttı. Gideceğimiz yeri arama, rota oluşturma, en kısa rotayı bulma, trafik yoğunluğunu gösterme, yolun tahmini kaç dakika süreceğini göstermek gibi alışagelmiş özelliklerinin yanı sıra Alisa yakın benzin istasyonundan tutun da nöbetçi eczaneye kadar her türlü bilgiyi size sunuyor. Bunlarla birlikte hava durumu ve tarih gibi bilgileri de barındırıyor. 

Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanılacak olan Alisa’ya ulaşmak için Yandex Navigasyonu açıp ‘’Alisa’’ diye seslenmeniz yeterli oluyor. Kendinizi yalnız hissedebileceğiniz keşke yanımda sohbet edebileceğim biri olsaydı diyebileceğiniz o yoğun trafik anlarınızı da düşünen Yandex Navigasyon Alisa’yla sohbet edebilme özelliğini de barındırıyor. Böylelikle ayda 4.5 milyon kullanıcıya sahip Yandex müşterilerine daha iyi bir navigasyon deneyimi yaşatmayı hedefliyor. 

Kaynak için Tıklayınız.