Google Stadia, 19 Kasım’da piyasa sürüldü. Duyuruları ve içerdiği son teknoloji özellikleriyle çoğumuzu heyecanlandırdı. Stadia’nın ne olduğunu özetlemek gerekirse, Google tarafından işletilen bir bulut oyun hizmeti diyebiliriz. İster bilgisayarınızdan, ister konsolonuzdan ve hatta akıllı telefonunuzdan bile erişebiliyorsunuz. Tek ihtiyacınız olan yüksek hızlı ve kota sorunu yaşamayacağınız bir internet paketi ve abonelik bedeli ödemeniz. Sistem oyunları indirmeden onları oynamanıza imkan veriyor. Bir platformda başladığınız oyuna başka bir platformda oynamaya devam edebilir ve platformlar arası oyunlara dahil olabilirsiniz. Oynayabileceğiniz oyunlar şimdilik Stadia kütüphanesinde bulunan 22 oyun ile sınırlı.

     Stadia’nın sıkıntılı çıkışına gelecek olursak, bazı kullanıcılar sosyal medyada Stadia’yla oyun oynamanın neredeyse imkansız olduğunu yazdılar. Oyun içinde yüksek internet hızlarına rağmen kabul edilemez bir gecikme yaşadıklarını belirtiyorlar. Buna ilaveten oyunların geç yüklenmesi, ses hataları ve düşük FPS, mevcut sorunlardan bazıları. Bir başka kritik sorun ise oyun içerisinde geçirdiğiniz dakikaların kotanızdan hatırı sayılır oranda azaltması. Bu da Stadia’yı her yerde, mevcut internet paketiniz ile kullanamayacağınız anlamına geliyor. Hizmetten yararlanabilmek için internet sağlayacınıza her ay servet ödemeniz gerek diyebiliriz.

     Bütün bu kabul edilemez sorunlar şüphesiz kullanıcıların aboneliklerini yenilemelerini etkileyecektir. Google için en kötü senaryo ise Stadia’yı çıktığı gibi sonlandırmak ve yatırımlarından sonuç alamamak olacaktır. İçeriden alınan bilgiye göre satışlar zaten beklenenin altında oldu. Oyuncular için önemli olan ve Stadia çıkmadan altı çizilen 4K çözünürlük ve FPS sorunları kullanıcıların güvenini sarsacağa benziyor.

Kaynak için tıklayınız.